Îndeplinirea obiectivului reprezintă o reuşită pentru şeful Daimler, Dieter Zetsche, care nu a reuşit să redreseze compania după despărţirea dificilă de brandul Chrysler, în 2007. Acţionarii Daimler au ameninţat să-i retragă sprijinul lui Zetsche, îngrijoraţi că Mercedes-Benz era mult în urma rivalelor BMW (şi Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen AG).
‘Am avut câteva probleme legate de calitate şi costuri. Designul nu a fost de nota zece’, a afirmat Zetsche, într-un interviu acordat Reuters.
Duminică, Daimler a anunţat că anul trecut a vândut 2,08 milioane de vehicule Mercedes-Benz, iar analiştii se aşteaptă ca BMW, care a deţinut din 2005 titlul de cel mai mare producător de automobile de lux, să nu depăşească această cifră luni, când va publica rezultatele pe 2016.
Incluzând vânzările brandului Smart, Daimler a vândut anul trecut 2,23 milioane de autoturisme. În 2011, la cea de-a 125-a aniversare a Daimler, Zetsche a anunţat ca obiectiv recâştigarea titlului de cel mai mare producător de automobile de lux până în 2020.
‘De atunci, am lucrat din greu şi astăzi suntem lideri sau printre lideri când vine vorba despre inovaţii, calitate, design şi securitate’, a afirmat şeful Daimler
Astăzi, Mercedes-Benz îşi urmează motto-ul său ‘cel mai bun sau nimic’ când analizează beneficiile noilor tehnologii pentru clienţii companiei şi poziţionarea brandului faţă de competitori, a adăugat Zetsche.
În 2015, BMW a fost pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producător de automobile de lux, cu 1,91 milioane de vehicule, în timp ce Mercedes a vândut 1,87 milioane de maşini în 2015. Pe locul trei s-a clasat Audi, divizia de automobile de lux a grupului german Volkswagen, care a livrat anul trecut 1,80 milioane de vehicule.
În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.