Meta Estate Trust a finalizat cu succes plasamentul privat, ultimul înainte de listarea pe piața AeRO a BVB

Compania imobiliară Meta Estate Trust a încheiat cu succes plasamentul privat de acțiuni și va începe anul viitor pregătiriile pentru listare. Acesta a fost ultimul plasament privat înainte de listarea pe piața AeRO, prevăzută pentru primul trimestru al anului 2022, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - J, 02 dec. 2021, 16:30
Meta Estate Trust a finalizat cu succes plasamentul privat, ultimul înainte de listarea pe piața AeRO a BVB

Banii strânși vor fi folosiți în achiziția de apartamente în faza de construcție în orașe importante din României, precum și pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari.

„Am finalizat cu succes al doilea plasament privat și ne-am atins astfel obiectivele pentru acest an. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât și de această dată ni s-au alăturat peste 40 de noi acționari printre care se numără mulți antreprenori de top, conducători de companii multinaționale sau manageri din private equity sau bănci. Succesul acestui plasament privat ne arată că investitorii apreciază unicitatea modelului nostru de business și potențialul pieței imobiliare locale. Continuăm dezvoltarea și ne asumăm listarea companiei în trimestrul al doilea al anului viitor printr-un IPO care sperăm să consfințească atingerea unui capital social de peste 25 de milioane euro după numai 12 luni de activitate”, a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Operațiunea a fost intermediată de Intercapital Invest S.A. în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori București, companie cu o prezență de peste 20 de ani în piața financiară românească, iar Prime Transactions a fost co-manager al plasamentului.

“Toţi investitorii care au participat la acest ultim plasament privat vor beneficia de 10% alocare în acțiuni preferențiale purtătoare de dividend prioritar. Acesta este modul nostru prin care recompensăm încrederea pe care am primit-o la început de drum. În continuare, ne vom extinde planurile de dezvoltare având ca rezultat generarea de randamente semnificative pentru acționarii noștri”, a declarat Raluca Dragăn, CFO Meta Estate Trust.

Valoarea nominală a unei acţiuni Meta a fost de 1 leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 10%. Valoarea minimă a subscrierii individuale a fost de 100.000 de lei, iar cea maximă a fost plafonată la nivelul de 5 milioane de lei per investitor.

Meta Estate Trust are, în prezent, investiții în 14 proiecte rezidențiale în valoare de peste 8 milioane de euro în orașe precum: București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral.

Compania a făcut deja un exit total dintr-unul din primele proiecte în care a investit, iar în alte două proiecte a înregistrat exituri parțiale.

Meta Estate Trust combină avantajele în investiții imobiliare cu cele ale piețelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate și în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piața imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci inițiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu – Fondator Certinvest, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, familia Bonea – Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.

 

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piața de imobiliare autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză pe piața imobiliară și de capital. Modelul de business presupune investiții in segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

 

Te-ar mai putea interesa și
Slovacia blochează adoptarea unui nou pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei. Premierul slovac Fico consideră idioată propunerea Comisiei de a renunța la importurile de gaze din Rusia
Slovacia blochează adoptarea unui nou pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei. Premierul slovac Fico consideră ...
Consiliul UE nu a reuşit să aprobe marţi al 18-lea pachet de sancţiuni europene împotriva Rusiei, după ce Slovacia a cerut amânarea votării acestui pachet întrucât nu a primit suficiente......
Confederația Națională a Cultivatorilor Direcți (Coldiretti) protestează la Bruxelles: „Von der Leyen, nu opri Europa”
Confederația Națională a Cultivatorilor Direcți (Coldiretti) protestează la Bruxelles: „Von der Leyen, nu opri Europa”
Coldiretti (Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti), cea mai mare organizație agricolă din Italia și din Europa, ...
Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a numit un director interimar surpriză
Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a numit un director interimar surpriză
Așa cum a anunțat Economica.net încă de săptămâna trecută, grupul Renault va avea un director interimar în așteptarea ...
Putin rămâne nepăsător la amenințările lui Trump și va continua războiul din Ucraina până când Occidentul îi va aceepta condițiile de pace – surse Reuters
Putin rămâne nepăsător la amenințările lui Trump și va continua războiul din Ucraina până când Occidentul îi ...
Preşedintele rus Vladimir Putin, care tratează cu nepăsare ameninţările lui Donald Trump cu noi sancţiuni, vrea să ...