Meta susține că Facebook a reușit ca în 2024 să atragă cei mai mulți tineri din ultimii trei ani

Meta a anunțat vineri că aplicația sa fanion Facebook atrage cel mai mare număr de tineri adulți din ultimii trei ani, încercând astfel să zdruncine reputația platformei de bastion al unei generații mai în vârstă, relatează Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 01 iun. 2024, 12:46
Meta susține că Facebook a reușit ca în 2024 să atragă cei mai mulți tineri din ultimii trei ani

Peste 40 de milioane de adulți din SUA și Canada cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani verifică acum contul de Facebook zilnic, a declarat compania de socializare, în prima sa prezentare de astfel de informații demografice. Facebook, al cărui fondator Mark Zuckerberg a împlinit luna trecută 40 de ani, și-a aniversat 20 de ani de existență în 2024.

Creșterea reflectă eforturile companiei din ultimii câțiva ani de a recăpăta atenția tinerilor adulți care au apelat la aplicația video scurtă TikTok, deținută de ByteDance din China.

Meta a înregistrat „cinci trimestre de creșterea sănătoasă de utilizare a aplicației” în rândul adulților tineri, a spus un purtător de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Șeful diviziei Facebook din Meta, Tom Alison, a declarat la un eveniment organizat la New York, menit să evidențieze modul în care tinerii folosesc aplicația, că aniversarea a 20 de existență a rețelei i-a determinat pe directori să realizeze că Facebook trebuie să evolueze pentru a rămâne relevant pentru generația următoare.

„Pentru cine este Facebook? Este pentru părinții mei?”, a spus Alison, citând întrebări pe care a spus că le-a auzit de la tineri.

Alison a declarat într-un interviu dat agenției Reuters că utilizatorii tineri păreau să vină inițial pe Facebook pentru a folosi secțiuni precum Marketplace, Grupuri și Întâlniri în momente cheie din viața lor, cum ar fi atunci când au nevoie să amenajeze un apartament pentru prima dată.

În timp ce majoritatea acestor secțiuni nu prezintă reclame, utilizarea lor a generat însă beneficii pe o scară largă, a adăugat el.

„Odată ce sunt pe Facebook, merg și verifică lucruri care se întâmplă în Feed sau din Reels”, a spus el, referindu-se la produsele video scurte TikTok ale lui Meta.

Rețeaua Facebook, fondată într-un cămin al Universității Harvard în 2004, s-a răspândit rapid în campusurile universitare din SUA după ce a fost lansată și a devenit rapid platforma implicită de comunicare în masă pentru o generație de utilizatori de internet. Aplicația a adunat 50 de milioane de utilizatori în primii trei ani și acum are 3,2 miliarde de utilizatori la nivel global.

Pe parcurs, însă, a devenit mai puțin atractivă pentru utilizatorii tineri care produc modele privind consumul și sunt considerate cruciale de agențiile de publicitate responsabile de majoritatea vânzărilor de reclame ale Meta.

Doar aproximativ o treime dintre adolescenții americani spun că folosesc Facebook, conform unui sondaj realizat de anul trecut de organizația de cercetare Pew, o scădere bruscă în comparație cu sondajele anterioare efectuate de grup în 2014 și 2015.
Prin comparație, ponderea tuturor adulților din SUA care spun că folosesc Facebook a rămas relativ constantă din 2016 la aproximativ 68%, a spus Pew.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...