Metode de plată sigure şi eficiente pentru magazine online

Statisticile arată că 67% dintre clienţii magazinelor online abandonează procesul de achiziţionare, chiar dacă au adăugat produse în coșul de cumpărături online. Explicaţiile pot varia de la o industrie la alta şi de la un consumator la altul, însă unul dintre motivele pentru care consumatorii ajung să părăsească procesul de achiziţionare poate fi reprezentat de metodele de plată pe care magazinul online respectiv le pune la dispoziţia clienţilor şi posibililor clienţi.
Economica.net - vin, 20 dec. 2019, 20:05

Dacă activezi în această industrie, intenționezi să o faci sau pur și simplu obișnuiești să faci cumpături online, descoperă în cele ce urmează cele mai eficiente și sigure metode de plată pe care orice magazin online de succes ar trebui să le pună la dispoziția clienților!

Top 5 metode de plată pentru orice magazin online

1. Card de credit
Cardul de credit este o metodă de plată internațională, fiind utilizat în Statele Unite, Canada, Coreea, China, dar și România, unde a câștigat tot mai multă popularitate în ultimul timp și nu ar trebui să te surprindă că această metodă de plată este absolut necesară dacă deții un magazin online sau intenționezi să-ți deschizi o afacere online. Aproximativ 58% din populația din România deține un cont bancar, iar numărul persoanelor care își deschid conturi bancare nu încetează să crească de la an la an. În România, oamenii de afaceri au devenit conștienți de avantajele pe care le oferă implementarea unei astfel de metode de plată în propria afacere și astfel, în momentul de față plata cu cardul a devenit posibilă pentru servicii hoteliere, închirieri de mașini și achiziționarea multor alte produse și servicii. Această modalitate de plată se regăsește la aproximativ toate magazinele online, iar consumatorii sunt obișnuiți cu aceasta, așa că se așteaptă să o regăsească în lista de opțiuni de plată la magazine online, motiv pentru care implementarea acesteia este un imperativ, indiferent de domeniu.

2. Paysafecard
Portofelele electronice reprezintă o alternativă la cardul de credit, iar Paysafecard este unul dintre cele mai sigure portofele electronice, fiind utilizat chiar pentru depunerile la jocuri ca la aparate online. Deschiderea unui cont online Paysafecard constă în completarea unui formular de înscriere cu date personale, cum ar fi nume, prenume, data nașterii, date legate de adresă (se vor menționa atât numele străzii, cât și numărul) și date de înregistrare, adică nume de utilizator, e-mail și parolă. Procesul de înregistrare este simplu, motiv pentru care mulți clienți din diverse industrii aleg această metodă de plată pentru clienții săi. După deschiderea contului online, clienții mai au nevoie doar de o cartelă Paysafecard pe care o pot achiziționa din diverse locații fizice și care au valori cuprinse între 25 RON și 300 RON.

3. Skrill
Skrill este o metodă de plată similară cu Paysafecard, care necesită deschiderea unui cont online prin completarea unui formular. Odată deschis contul Paysafecard, utilizatorii pot efectua plăți online, doar logându-se cu adresa de e-mail și parola. În ceea ce privește alimentarea contului, aceasta se poate face prin cardul de credit, transfer bancar sau chiar online banking. Skrill este folosit în diverse industrii pentru că este rapid, simplu, convenabil și sigur, iar dacă deții o afacere de tip e-commerce și încă nu ai implementat această metodă de plată, a sosit momentul să iei în considerare această posibilitate.

4. Paypal
Paypal face parte din categoria metodelor de plată 100% sigure pentru cumpărăturile online, fiind prezent încă din 1998. Timpul a arătat eficiența acestei metode de plată, în prezent înregistrându-se 254 milioane de utilizatori în aproximativ 17 milioane de industrii în care activează. Motivul pentru Paypal este considerată o metodă de plată eficientă care ar trebui implementată în orice afacere de tip e-commerce se datorează ratei de conversie, aceaata fiind cu 82% mai mare în comparative cu altă metodă de plată. Un alt motiv pentru care se recomandă folosirea acestei metode de plată în industria e-commerce este reprezentat de integrarea rapidă în diverse platforme, precum WordPress sau Shopify, chiar de către persoanele care nu au cunoștințe în domeniul de IT.

5. Bitcoin
Lansat în 2009, Bitcoin este o metodă de plată sigură și eficientă care se diferențiază de celelalte metode de plată online prezentate mai sus prin faptul că taxele pentru tranacții sunt mai mici, acesta fiind un adevărat avantaj pentru orice utilizator. De asemenea, Bitcoin se diferențiază de celelalte modalități de plată online prin faptul că este operat de o autoritate descentralizată în locul guvernului, ceea ce înseamnă că nicio instituție nu controlează metoda de plată, utilizatorii fiind atrași de acest aspect deoarece au ceritudinea că doar ei au control asupra banilor din cont. Taxele mici și descentralizarea nu reprezintă singurele avantaje ale acestei metode de plată, semi-anonimatul fiind un alt punct forte al acestei metode de plată. Dacă celelalte metode de plată presupun indentificarea utilizatorilor, Bitcoin nu necesită identificarea și verificarea utilizatorilor, aceștia putând efectua tranzacții semi-anonime.

Bitcoin este valabil doar pentru plățile online și este un tip digital de cryptocurrency produs la nivel global de mii de oameni și chiar dacă în România nu este încă foarte popular, industriile e-commerce din alte țări au implementat deja această opțiune printre modalitățile de plată și nu este exclus ca în curând să fie adoptată și în România.

Este evident că un consumator care nu regăsește o metodă de plată potrivită pentru acesta atunci când ajunge la pasul achiziționării produselor va renunța la produsele sale, iar cei care activează în industria e-commerce ar trebui să implementeze metodele de plată la care se așteaptă consumatorii atunci când fac cumpărături online și care sunt cunoscute pentru eficiența și siguranța lor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Ne aflăm într-un moment de cumpănă; să respingem ferm încercările de revizuire a istoriei
Iohannis: Ne aflăm într-un moment de cumpănă; să respingem ferm încercările de revizuire a istoriei
Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Victoriei Revoluţiei, că România se află "într-un moment de cumpănă" şi trebuie să respingă ferm......
China denunţă ajutorul militar puternic al SUA pentru Taiwan
China denunţă ajutorul militar puternic al SUA pentru Taiwan
Beijingul a declarat duminică că se opune "ferm" noului ajutor american de 571 de milioane de dolari acordat pentru apărarea ...
Trump a anunţat numirea în calitate emisar special în Regatul Unit a creatorului reality show-ului „The Apprentice”
Trump a anunţat numirea în calitate emisar special în Regatul Unit a creatorului reality show-ului „The Apprentice”
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat sâmbătă numirea în calitate emisar special în Regatul Unit a lui ...
Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru
Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru
Preşedintele Klaus Iohannis va avea, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea ...