Metrorex a achiziționat 14 km de șină nouă pentru Magistralele 1 și 2

Metrorex a achiziționat 14 kilometri de șină nouă pentru Magistralele 1 și 2, informează miercuri compania. Șina nouă de tip Vignol va înlocui șina cu capacitate portantă depășită de pe Magistralele 1 și 2.
Anemona Andone - mie, 03 iul. 2024, 11:04
Metrorex a achiziționat 14 km de șină nouă pentru Magistralele 1 și 2

Ansamblul de șine are o greutate impresionantă de 752 de tone și o rezistență la tracțiune mult mai mare, anunță miercuri Metrorex, pe pagina proprie de Facebook.

Personalul Metrorex a descărcat convoiul cu cele 114 de bucăți de șină în Depoul Berceni. Din depou, șina va fi transportată pe amplasament, în zonele unde se va realiza înlocuirea.

Aceste lucrări contribuie la sporirea siguranței și confortului pasagerilor pe timpul călătoriei cu metroul, explică Metrorex.

Lucrările de înlocuire a șinei se vor realiza pe timp de noapte, fără afectarea circulației trenurilor de metrou. Operațiunea de refacție a căii de rulare se va derula în trimestrul IV al anului 2024, mai spun reprezentanții Metrorex.

Investiții de un miliard de lei pe cea mai aglomerată magistrală a Metrorex

În martie, Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), indicatorii tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2. Berceni – Pipera. Cale de rulare și instalații pe interstații”.

Prin realizarea acestui obiectiv se va asigura dezvoltarea unui sistem de transport urban durabil în orașul București prin îmbunătățirea serviciului de transport cu metroul de-a lungul Magistralei 2 de metrou, cea mai aglomerată magistrală a rețelei Metrorex, a informat  atunci MTI.

La finalizarea obiectivului va crește frecvența de operare, se va reduce durata de deplasare cu metroul, va crește gradul de confort al pasagerilor și vor fi diminuate cheltuielile de operare și întreținere pentru Magistrala 2 de metrou.

Prin hotărârea adoptată s-a stabilit că valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de peste 986 milioane lei. Investiția vizează un traseu în lungime de 18,68 km, cale dublă.

Totodată, vor fi realizate următoarele:
• Modernizare instalații sanitare/PSI: 16,5 km, cale dublă
• Modernizare instalații electrice:18,68 km, cale dublă

Durata de execuție a investiţiei este de 48 de luni.

Finanțarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile (FEN), alocate prin Programul Transport aferent cadrului financiar 2021-2027, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Magistrala 2 de metrou a fost dată în folosință pe etape, în prima etapă tronsonul Berceni – Piața Unirii 2 (ambele fire) dată în folosință în ianuarie 1986, iar al doilea tronson Piața Unirii 2 – Pipera (ambele fire) dată în folosință în octombrie 1987.

Te-ar mai putea interesa și
Rata șomajului în SUA a crescut ușor în luna iunie, iar numărul locurilor de muncă create a fost mai mic decât în luna mai
Rata șomajului în SUA a crescut ușor în luna iunie, iar numărul locurilor de muncă create a fost mai mic decât în ...
Rata şomajului în SUA a crescut uşor în luna iunie, până la 4,1%, în timp ce numărul locurilor de muncă înfiinţate de angajatorii americani a fost mai mic decât în luna mai, ceea ce......
BNR: Rata anuală a inflației va continua să scadă în următoarele luni, pe o traiectorie mai joasă față de cea prognozată în luna mai
BNR: Rata anuală a inflației va continua să scadă în următoarele luni, pe o traiectorie mai joasă față de cea prognozată ...
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni pe o traiectorie semnificativ mai joasă decât cea ...
Alegerile din Marea Britanie, „dominate” de laburiști. Cât de importanți sunt acum următorii pași pentru investitori?
Alegerile din Marea Britanie, „dominate” de laburiști. Cât de importanți sunt acum următorii pași pentru investitori?
După alegerile organizate în Marea Britanie, Partidul Laburist sărbătorește victoria, însă piața obligațiunilor ...
Sphera Franchise Group deschide primul restaurant KFC din Sinaia
Sphera Franchise Group deschide primul restaurant KFC din Sinaia
Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea ...