Pe de altă parte, conducerea Metrorex susţine că dezechilibrele dintre veniturile şi cheltuielile societăţii trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliţi prin lege.
„Situaţia economică a companiei va fi pe agenda unei discuţii viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să îşi asaneze problemele financiare. Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri şi cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliţi prin lege”, se arată în comunicatul Metrorex.
Totodată, acţiunea disciplinară internă la adresa participanţilor la protestul de la metrou a fost suspendată pe perioada discuţiilor cu conducerea companiei.
„De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuţiilor cu sindicatul, acţiunea disciplinară internă la adresa participanţilor la acţiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura Bucureşti. Acesta stipulează că perioada de discuţii are termen data de 5 aprilie. Celelalte acţiuni de natură penală şi cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc”, se menţionează în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.
Potrivit sursei citate, discuţiile de marţi cu sindicatul USLM s-au finalizat cu aceleaşi concluzii precum cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acţiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului.
Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.
Acţiunea ilegală de ocupare a metroului bucureştean a produs pagube de aproximativ 2,827 milioane de lei, iar Metrorex a anunţat că se va îndrepta împotriva celor responsabili folosind toate mijloacele legale la dispoziţie.