‘Pot să vă spun că în momentul de faţă această secţiune este realizată, ca şi structură, în proporţie de 75-80%. Sunt aproape finalizate tunelele care se află între staţia Academia Militară şi staţia Râul Doamnei, urmând ca ele să fie extrase şi în primăvara anului viitor, prin luna martie să fie lansate din nou în staţia Academia Militară şi să pornească spre staţia Eroilor 2, respectiv scoaterea la Operă’, a spus Mustăţea, la ‘Infrastructure Forum’.
Acesta a precizat că din totalul de 8 kilometri de cale dublă de tunele, în momentul de faţă sunt realizaţi 5,7 km de tunel. Ritmul cu execuţia tunelelor a înregistrat în unele perioade chiar şi 40 de metri pe zi, iar media a fost 12-15 metri pe zi. În momentul de faţă Metrorex are în analiză ofertele pentru încheierea contractului pentru cale de rulare, finisaje şi instalaţii. Punerea în funcţiune se preconizează a se realiza la finele anului 2016.
Potrivit sursei citate, următoarea porţiune care va fi atacată din punct de vedere al construcţiei o să fie zona cuprinsă între Piaţa Iancului şi Pantelimon, ulterior urmând să se efectueze lucrările dintre Eroilor şi Piaţa Iancului. În ceea ce priveşte secţiunea Piaţa Iancului – Pantelimon, reprezentantul Metrorex a spus că sunt aproape finalizate proiectele tehnice astfel încât în primul semestru la anului viitor să fi lansată licitaţia pentru faza de structură a acestei secţiuni.
Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de circa şase kilometri, va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.
Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (Romania). Preţul contractului depăşeşte 918,937 milioane de lei, fără TVA, potrivit site-ului Metrorex.