„Din raţiuni de costuri, nu vom mai face staţia Parc Drumul Taberei cu galerie comercială. Va fi o staţie simplă, cu cinci ieşiri, două la parc, două pe partea cu Tip Top şi una la piaţă. Renunţăm la cea de-a şasea ieşire, cea dinspre patinoar, necesită un volum de lucrări prea mare, cu tăierea unei reţele magistrale de gaze şi reconstrucţia ei, costuri de 10 milioane de euro”, a precizat Aurel Radu, directorul Metrorex. Potrivit acestuia, din considerente de mediu, s-a renunţat şi la trecerea celei de-a treia linii, suplimentare, opentru diverse manevre, pe sub parc. „Era nevoie de multiple avize pentru tăierea copacilor, pentru săpături, am renunţat. O facem pe sub Tip Top. Nu e chiar aşa de aproape de blocuri”, a mai spus Radu.
În prezent, cele două freze care sapă tunelul pentru metrou sunt pe drumul dintre Favorit şi Moghioroş. Varvara şi Filofteia, cum sunt numite ele, se vor opri la Moghioroş până va fi gata staţia.
Lucrările la Magistrala 5 de Metrou Drumul Taberei-Eroilor au fost sistate în prima parte a anului trecut din cauza lipsei banilor. Ulterior, Guvernul a alocat sumele necesare demarării lor şi România a reuşit să fie introdusă pe Programul Operaţional Sectorial-Transporturi, beneficiind astfel de fonduri europene nerambursabile.
Pentru acest an, există o alocare bugetară de 640 de milioane de lei pentru lucrări. Banii vor fi decontaţi de UE.
Metroul de Drumul Taberei are o lungime totală de aproximativ şase kilometri şi va avea zece staţii: la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Magistrala 5 va acoperi, în principal, necesităţile de transport a peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei. Costurile estimate pentru acest proiect sunt de 1,2 miliarde de euro.