Licitația pentru Metroul din Cluj a fost lansată la jumătatea lunii martie, iar termenul inițial pentru depunerea ofertelor era 9 mai 2022.
Și în cazul Autostrăzii A7 Buzău – Focșani, termenul pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 10 mai. Asta după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a răspuns la peste 600 de solicitări de clarificare, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.
Primăriile Cluj – Napoca și Florești au publicat pe 16 martie anunțul de participare privind proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj.
Contractul prevede proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj.
Valoare estimată a achiziției este 6,66 miliarde de lei fără TVA din care:
– valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 6,36 miliarde de lei fără TVA;
– valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): monitorizare, studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), expertizare tehnică, documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică: 308,03 milioane de lei fără TVA.
În valoarea estimată nu au fost cuprinse „cheltuielile diverse si neprevăzute”.
Durata totală a contractului este de 96 de luni (8 ani), potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Proiectul Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens).
Atât Autostrada Moldovei (A7), cât și Metroul de Cluj beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).