MFP începe un program de „terapie intensivă”: analiză calitativă a cheltuirii banilor publici, inclusiv în Sănătate

Ministerul Finanţelor Publice va efectua la jumătatea anului o analiză calitativă a cheltuirii banilor publici, inclusiv în sistemul sanitar, vizând raportul costuri - rezultate, a declarat duminică ministrul de resort, Anca Dragu, precizând că este mai mult decât un audit, mai curând un program de “terapie intensivă”.
Economica.net - lun, 30 mai 2016, 06:07
MFP începe un program de

“La jumătatea anului vom avea la Ministerul Finanţelor o analiză a eficienţei cheltuirii banilor publici, care va cuprinde şi un program de la Ministerul Sănătăţii. Cred că este un program de terapie intensivă pe care îl am la minister”, a afirmat Dragu într-o emisiune la Digi24.

Ea a fost întrebată dacă există la nivelul Guvernului o imagine de ansamblu a risipei banului public din sistemul sanitar, în contextul scandalului din sănătate privind dezinfectanţii diluaţi furnizaţi de Hexi Pharma în spitale.

Ministrul a punctat că Executivul are o imagine asupra banilor care se alocă în sănătate, dar şi percepţia că, deşi domeniul este finanţat destul de bine, există multe nevoi şi multe lipsuri.

“Ceea ce am constatat odată cu preluarea mandatului a fost lipsa analizei eficienţei folosirii banului public, această analiză nu se face în România”, a mai spus Dragu.

Ea a subliniat că analiza calitativă va fi realizată de o unitate din minister, pentru care este în curs de recrutare a personalului, urmând ca primele rapoarte să fie disponibile undeva în luna iulie.

În privinţa regulii care se aplică la licitaţii, unde sunt desemnaţi câştigătorii în funcţie de cel mai mic preţ oferit, Dragu spune că aceasta este schimbată în noul pachet de legi privind achiziţiile publice.

“Este o regulă importantă, care aduce în discuţie şi calitatea, pentru că am constatat în practică de multe ori că nu cel mai ieftin produs este cel care ne trebuie şi atunci autorităţile contractante au fost puse de multe ori în această situaţie de a fi nevoită să lucreze cu material produse care nu satisfac nevoile de calitate, dar pe care trebuia să le achiziţioneze din acest considerent”, a conchis ministrul.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...