Michael Dell vrea să preia controlul producătorului de PC-uri Dell, cu bani din averea personală

Miliardarul Michael Dell vrea să preia controlul producătorului de PC-uri Dell Inc., urmând să plătească până la 1 miliard de dolari din averea personală pentru a majora participaţia de 15,7% pe care o deţine deja, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.
Economica.net - mie, 30 ian. 2013, 09:26
Michael Dell vrea să preia controlul producătorului de PC-uri Dell, cu bani din averea personală

Michaell Dell ar putea finanţa compania cu între 500 milioane dolari şi 1 miliarde de dolari pentru a obţine participaţia majoritară, au afirmat sursele citate. Dell a fondat compania care îi poartă numele în 1984.

Producătorul de PC-uri este în negocieri cu un consorţiu de investitori condus de fondul Silver Lake Management, preluarea companiei urmând să fie finanţată parţial şi de Microsoft, au afirmat anterior surse apropiate discuţiilor.

Dell vrea să se delisteze de la bursă, operaţiune pentru care ar trebui să plătească investitorilor până la 9 miliarde de dolari. Participaţia lui Michael Dell, directorul general al companiei, valorează aproximativ 3,6 miliarde de dolari, la care miliardarul ar contribui cu 1 miliard de dolari din fonduri proprii. Restul sumei ar urma să fie finanţată prin împrumuturi şi utilizarea rezervelor de lichiditate ale producătorului de PC-uri, estimate la 11 miliarde de dolari anul trecut. Silver Lake şi Microsoft ar urma să investească între 1 şi 2 miliarde de dolari fiecare, potrivit surselor citate.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii companiilor implicate au refuzat să comenteze informaţiile.

Silver Lake şi partenerii săi au atras finanţare de aproximativ 15 miliarde de dolari pentru preluarea Dell, al treilea producător de PC-uri la nivel mondial, au afirmat surse apropiate situaţiei. Compania ar fi evaluată la 23-24 miliarde de dolari în negocieri.

Dell vrea să repoziţioneze compania pe fondul frânării pieţei PC-urilor în paralel cu ascensiunea smartphone-urilor, tabletelor şi a tehnologiilor de cloud computing.

Te-ar mai putea interesa și
Răspunsul la întrebarea de ce l-au votat românii pe Călin Georgescu, oferit chiar de acesta în cartea sa. Programul său îi vizează pe micii producători, „sclavul salariat cocoşat de credite, vânzătorul de la hipermarketul străin”
Răspunsul la întrebarea de ce l-au votat românii pe Călin Georgescu, oferit chiar de acesta în cartea sa. Programul ...
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră. Răspunsul la întrebarea de ce a primit cele mai......
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
China răspunde ameninţării lui Trump de creştere a tarifelor vamale: „Nimeni nu va câştiga un război comercial”
Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei în SUA a dat asigurări că "nimeni nu va câştiga un război comercial sau ...
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1, acord de principiu cu GM pentru intrarea pe grilă a noii echipe GM/Cadillac din 2026
Formula 1 a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu General Motors (GM) pentru a sprijini încorporarea GM/Cadillac ...
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice – raport BERD
Protecţionismul revine la nivel mondial. Care sunt pericolele politicilor ce îşi propun să apere interesele domestice ...
O revenire globală a politicilor industriale care îşi propun să protejeze interesele domestice ameninţă cooperarea ...