Microsoft Envision Romania: Despre potențialul României în direcția transformării digitale și rolul securității cibernetice în construirea unui viitor digital

Transformarea digitală trebuie să aducă beneficii întregii societăți, punându-i pe oameni pe primul plan și deschizând noi oportunități pentru mediul de afaceri și sectorul public.
Ion Dobreanu - mie, 11 mai 2022, 09:51
Microsoft Envision Romania: Despre potențialul României în direcția transformării digitale și rolul securității cibernetice în construirea unui viitor digital

Marți, pe data de 17 mai, la cea de-a 9-a ediție a Microsoft Envision Romania, lideri ai mediului de afaceri, reprezentanți ai sectorului public și ai comunității academice vor demonstra cum soluțiile bazate pe tehnologie și inovație contribuie la dezvoltarea unei economii puternice, competitive și la conturarea unui viitor mai bun pentru România.

Participanții la evenimentul cu acces gratuit, organizat într-un format online compact și dinamic, vor analiza impactul pe care transformarea digitală accelerată îl poate avea în succesul unei afaceri și îmbunătățirea experienței utilizatorilor, pe de o parte, și în transformarea sectorului public în beneficiul cetățenilor, pe de altă parte. Rolul securității cibernetice în construirea unui viitor digital pentru țara noastră va fi, de asemenea, analizat în condițiile în care amenințările cresc atât ca frecvență, cât și în ceea ce privește complexitatea.

Despre potențialul României în direcția digitalizării, la Microsoft Envision România

Microsoft Envision Romania va aduce în prim-plan potențialul României de a deveni un centru digital regional, prin susținerea domeniului serviciilor IT&C și a ecosistemului de startup-uri, unul dintre motoarele procesului de digitalizare.

În primul său discurs adresat pieței din România, Joacim Damgard, noul președinte Microsoft pentru Europa Centrală și de Est, va vorbi despre avantajele competitive pe care țara noastră trebuie să le valorifice în beneficiul companiilor și al societății, în general, dar și despre rolul Microsoft în a facilita accesul la tehnologie astfel încât sectorul privat, dar și cel public să răspundă oportunităților prezentului pentru a construi soluțiile viitorului. La rândul său, Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, va vorbi despre parteneriatele în care compania se implică alături de mediul de afaceri, de comunitatea academică și de ecosistemul românesc de startup-uri, atât pentru susținerea acestora, cât și în vederea modernizării și consolidării infrastructurii digitale sau a dezvoltării competențelor și abilităților tehnologice în rândul cetățenilor.

Progresul digital trebuie să fie rezultatul unor eforturi comune, care să cuprindă toate verticalele economiei și societății, de aceea la Microsoft Envision România vom afla care sunt prioritățile Ministerului Cercetării, Inovației și Digitalizării în ceea ce privește acest proces. Astfel, noul ministru Sebastian Burduja și Marcel Boloș, actual ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, vor vorbi despre modul în care putem valorifica oportunitățile pe care le deschide era digitală și motivele pentru care este important să ne angajăm cu toții într-un proces de învățare continuu, care să ne asigure competențe digitale în linie cu tendințele de pe piața muncii.

Rolul securității cibernetice în construirea unui viitor digital

Și pentru că, odată cu o schimbare accelerată către o economie digitală, securitatea cibernetică a devenit o prioritate cheie pentru liderii de afaceri, dar și pentru autoritățile centrale, evenimentul din 17 mai va evidenția noutățile din acest domeniu și provocările de astăzi. Cifrele arată că, în Europa, companiile, lanțurile de aprovizionare și statele se confruntă cu o creștere a amenințărilor cibernetice, care devin din ce în mai frecvente și mai sofisticate, iar peste jumătate dintre companiile din Europa Centrală și de Est (inclusiv România) nu au încă o strategie cuprinzătoare de securitate cibernetică.

Invitat la Microsoft Envision Romania, Anton Rog – General de Brigadă și Director General al Centrului Național Cyberint – va vorbi despre evoluția peisajului cibernetic din România și soluțiile pe care companiile, dar și instituțiile statului le au pentru a combate acest fenomen, în contextul în care atacurile cibernetice afectează din ce în ce mai mult sectoarele privat și public.

Vom descoperi astfel că parteneriatul public-privat între cei care dețin și operează infrastructura digitală, factorii de decizie politică și companii trebuie să se bazeze pe transparență și schimb de informații, fiind nevoie de eforturi comune pentru a stimula încrederea în tehnologiile pe care am ajuns să ne bazăm.

Tot despre rolul securității cibernetice, precum și despre tendințele în tehnologie pentru acest an, va vorbi și Florin Popa, B2B Director Orange Romania. Anul trecut, compania a fost desemnată “partenerul anului” al Microsoft în România și este și partenerul de inovație al evenimentului din 17 mai.

Celor de mai sus li se vor alătura, la fel ca și la edițiile precedente, lideri de business din numeroase industrii precum retail, domeniul bancar și financiar, agricultură, sănătate, educație, reprezentanți ai unor companii cu amprentă puternică pe piața locală, pentru a aduce o viziune actuală asupra a ceea ce înseamnă transformarea digitală pentru mediul de afaceri.

Cea de-a 9-a ediție a Microsoft Envision Romania se va desfășura în format online, în limba română, va avea disponibile subtitrări în limba engleză și română, iar participarea este gratuită. Agenda completă și detalii despre înregistrarea la evenimentul Microsoft Envision Romania pot fi accesate aici.

Articol susţinut de Microsoft România.

Te-ar mai putea interesa și
Republica Moldova cumpără de trei ori mai multă energie electrică de la centrala nucleară de la Cernavodă în această iarnă
Republica Moldova cumpără de trei ori mai multă energie electrică de la centrala nucleară de la Cernavodă în această ...
Energocom, traderul de stat controlat de guvernul Republicii Moldova, va cumpăra, în primul trimestru al acestui an, de trei ori mai multă energie de la compania românească Nuclearlectrica,......
Anunț de la Engie pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețul gazelor lunile următoare
Anunț de la Engie pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețul gazelor lunile următoare
Engie, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru populație, trimite clienților ale căror contracte sunt pe cale să ...
Premierul slovac, Robert Fico, la Kremlin. Evident, subiectul au fost gazele atât de necesare Slovaciei
Premierul slovac, Robert Fico, la Kremlin. Evident, subiectul au fost gazele atât de necesare Slovaciei
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit duminică cu prim-ministrul slovac Robert Fico la Kremlin, o vizită ...
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană, dacă statele membre vor pune în aplicare ...