Acest lucru înseamnă că PC-urile vor utiliza software-ul Windows Hello pentru autentificarea utilizatorilor cu amprente digitale, un cod PIN, o cheie USB sau autentificare facială. Opțiunea de a introduce parola va dispărea pur și simplu de pe ecran.
Schimbarea va fi opțională și, dacă utilizatorii decid să o pornească, opțiunea de parolă va dispărea de pe ecran în momentul în care se conectează.
Microsoft susține că un cod PIN scurt de patru cifre este mult mai sigur decât o parolă pentru că Windows stochează acele chei private. Dispozitivele au un modul Trusted Platform Module (TPM), un cip sigur care păstrează un cod PIN local, pe dispozitiv, spre deosebire de o parolă conectată la internet. Dacă un server este compromis și o parolă este furată, un atacator ar putea accesa dispozitivul sau contul utilizatorului. Dar, un astfel de atac nu ar funcționa cu un cod Hello Windows.
Opţiunea de logare fără parolă va fi disponibilă și pentru companii, prin Azure Active Directory, care ar putea ajuta la blocarea dispozitivelor și la protecția datelor valoroase prin eliminarea parolei.
În prezent, Microsoft testează crearea unui Windows 10 fără parolă.