Microsoft, venituri de 18,5 mld. dolari şi profit de 5,24 mld. dolari în trimestrul iulie-septembrie

Microsoft a raportat venituri şi profit în urcare pentru perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului fiscal 2014, compania adaptându-se la declinul pieţei PC-urilor prin creşterea vânzărilor de console Xbox, software de business şi servicii cloud.
Economica.net - vin, 25 oct. 2013, 07:58
Microsoft, venituri de 18,5 mld. dolari şi profit de 5,24 mld. dolari în trimestrul iulie-septembrie

Veniturile Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, au urcat cu 15% în perioada anlizată raportat la intervalul corespunzător din 2012, de la 16 miliarde de dolari la 18,52 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat de companie.

Profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.

Veniturile şi profitul au depăşit estimările analiştilor, datorită cererii mai ridicate pentru suita de software Office şi pentru servere şi baze de date, transmite Bloomberg.

Microsoft traversează o perioadă de schimbare profundă. Compania caută un nou CEO şi desfăşoară o reorganizare prin care vrea să focuseze afacerile pe dispozitive şi servicii şi să reducă dependenţa de sistemul de operare Windows şi de piaţa PC-urilor, aflată în declin odată cu ascensiunea smartphone-urilor şi tabletelor.

După ce a lansat anul trecut tabletele Surface, primul computer produs de companie, Microsoft va prelua divizia producătoare de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa smartphone-urilor, dominată de Samsung, Apple şi Google.

Acţiunile companiei au crescut cu până la 7,4% în prelungirea şedinţei bursiere de joi de la New York, după ce au închis în scădere uşoară. De la începutul lunii octombrie, acţiunile Microsoft s-au depreciat cu 3,7%, faţă de o creştere de 4,7% a indicelui Standard & Poor’s 500.

Pentru trimestrul al patrulea, Microsoft anticipează creşterea vânzărilor de produse şi servicii – în zona corporate, cu suita Office şi programe destinate serverelor, şi în zona de consum, unde se bazează pe noua generaţie a consolei de jocuri Xbox.

Totodată, cererea de PC-uri retail nu evoluează atât de prost pe cât se aştepta compania, în special pe pieţele dezvoltate, iar vânzările de computere personale către companii dau semne de stabilizare, a declarat directorul financiar al Microsoft, Amy Hood.

Vânzările de dispozitive retail, precum consolele Xbox şi tabletele Surface, au crescut în trimestrul analizat cu 37%, la 1,49 miliarde de dolari, cu mult peste estimările pieţei. Pe de altă parte, divizia de licenţiere, care include vânzările atrase pentru sistemul de operare Windows preinstalat pe PC-uri, a avut venituri în scădere cu 7,2%, la 4,34 miliarde de dolari.

Microsoft a precizat că tabletele Surface au generat vânzări de 400 milioane de dolari în perioada iulie-septembrie, cu mult peste estimările unor analişti. Banca Goldman Sachs anticipa că tabletele companiei vor atrage vânzări de doar 181 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministerul Sănătăţii a cumpărat circa 350 de incubatoare noi şi mai multe ambulanţe de tip ATI pentru transportul nou-născuţilor către maternităţi de grad superior, a anunţat ministrul......
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2024, de 925.865 persoane, ...
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Preşedinţia României, consideră că doar partidul pe care îl conduce ...
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 6,92%, în primele nouă luni din 2024, până la 30.094, faţă de 28.146 în perioada ...