Miele România, al șaptelea an de creștere: afacerile au avansat cu 20% la peste 10 milioane de euro în 2019

Miele, cel mai mare producător de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, a înregistrat cel de-al șaptelea an consecutiv de creștere a business-ului în România. Brandul a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, ceea ce reprezintă o evoluție de 20% față de 2018. Strategia companiei, dezvoltarea rețelei de showroom-uri, inovațiile tehnologice și apetența crescută a clienților pentru electrocasnice premium sunt pilonii de creștere ai Miele România.
Lidia Neagu - mar, 21 ian. 2020, 10:34
Miele România, al șaptelea an de creștere: afacerile au avansat cu 20% la peste 10 milioane de euro în 2019

„În 2019 am pus bazele a două noi showroom-uri proprii, la Oradea, pe care l-am și inaugurat în luna septembrie, și la Iași, ce urmează să fie deschis luna aceasta. Strategia de extindere continuă să ofere rezultate peste așteptări, de aceea ne propunem ca în fiecare an să mergem mai aproape de clienți cu cel puțin 2 magazine proprii. Ne dorim ca publicul nostru din toate regiunile țării să fie foarte bine informat în ceea ce privește produsele noastre și să aibă acces la magazine în apropierea reşedinţelor lor”, spune Loredana Butnaru, director Miele România.

În 2019, Miele România a marcat două premiere: lansarea cuptorului revoluționar Dialog, ce folosește unde electromagnetice pentru a prepara la perfecțiune orice ingredient, şi Generația 7000, noua linie de electrocasnice premium. Interesul publicului pentru bucătăriile dotate cu electrocasnice de înaltă calitate a făcut ca România sa fie în topul primelor țări în care cuptorul Dialog a fost lansat. De altfel, un client din Bucureşti este fericitul posesor al primei unități Dialog din țară, pe care a achiziționat-o la nici o lună de la lansare.

Anul 2019 a fost unul generos pentru Miele și datorită numărului de aplicații lansate. Astfel, la IFA 2019, Miele a introdus patru noutăți care, prin intermediul inovațiilor, tehnologizează locuințele publicului: CookAssist pentru plite cu inducție cu TempControl, Mix&Match, aplicația creată special pentru pasionații preparatelor la cuptor, BaristaAssistant, cu ajutorul căreia espresso-ul perfect poate fi realizat acasă și, de asemenea, aplicația AddLoad, care le permite utilizatorilor să adauge rufe în mașinile de spălat Miele chiar în timpul programului ce rulează deja.

Creșteri pe toate planurile

Creșterea din 2019 se reflectă și în dinamica de achiziție. Astfel, pe primul loc în topul vânzărilor, ca număr de unităţi, rămân aspiratoarele, cu peste 7.000 de unități comercializate, urmate de maşini de spălat şi uscătoare de rufe, cu 5.500 de unităţi.

„Unul dintre trendurile pe care le-am remarcat în 2019 a fost cel legat de achiziționarea de de echipamente. De Black Friday, de exemplu, cea mai mare comandă a inclus, în majoritate, produse electrocasnice pentru bucătărie (plită, cuptor, mașină de spălat vase, combină frigorifică), precum și un uscător de rufe și un aspirator-robot Scout RX2. Acest lucru ne arată că piața premium este pe o pantă ascendentă și suntem mândri să fim promotorii dezvoltării ei”, continuă Loredana Butnaru.
La nivel național, echipamentele Miele sunt comercializate în cele 6 showroom-uri proprii (București: Piața Presei și Calea Dorobanți, Constanța, Timișoara, Oradea şi Iaşi), precum și într-un total de 70 de puncte de vânzare: magazine exclusive, magazine partenere și online.

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Aceastei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2017/18 a crescut la aproximativ 4,1 miliarde de euro, cu 70% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.100 de persoane, cu 11.200 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Trump vrea să le ceară statelor NATO să aloce 5% din PIB pentru înarmare
Trump vrea să le ceară statelor NATO să aloce 5% din PIB pentru înarmare
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat marţi că ţările NATO trebuie să-şi crească bugetele pentru apărare la 5% din PIB-ul lor, după ce afirmase în mai multe rânduri că......
Lucrările la sectorul bulgăresc al Podului Giurgiu-Ruse vor începe pe 8 ianuarie – BTA
Lucrările la sectorul bulgăresc al Podului Giurgiu-Ruse vor începe pe 8 ianuarie – BTA
Lucrările de reparaţii pe sectorul bulgăresc al podului peste Dunăre, lângă Ruse, se vor relua miercuri, 8 ianuarie, ...
Trump refuză să excludă ideea de a recurge la acțiuni militare pentru a anexa Groenlanda și Canalul Panama
Trump refuză să excludă ideea de a recurge la acțiuni militare pentru a anexa Groenlanda și Canalul Panama
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a refuzat marţi să excludă ideea de a recurge la forţă pentru anexarea Canalului ...
Sud-africanul Saood Variawa a cîștigat etapa a treia din Raliul Dakar la clasa auto
Sud-africanul Saood Variawa a cîștigat etapa a treia din Raliul Dakar la clasa auto
Pilotul sud-african Saood Variawa (Toyota Gazoo) a câştigat, marţi, cea de-a 3-a etapă a Raliului Dakar 2025, la clasa ...