‘Această prioritizare (a investiţiilor – n. r.) este importantă. Ca să fac o glumă amară, investitorii se duc în ţări unde se construiesc autostrăzi, nu acolo unde se schimbă doar borduri. Dar e puţin exagerat exemplul, pentru că aceasta se întâmplă la nivel local. Sumele de investiţii sunt alocate pe criterii, iar 2014 nu este un an foarte bun din acest punct de vedere. Volumul cheltuielilor publice pentru investiţii a scăzut foarte mult, dar nu credem că e din cauza prioritizării, ci din alte motive pe care nu le cunoaştem în momentul de faţă. Acest efort de prioritizare ar trebui să continue, pentru că este singura cale prin care se asigură eficientizarea cheltuielilor publice’, a spus Bogza, la o masă rotundă organizată de FIC, pe tema îmbunătăţirii activităţii instituţiilor publice.
Mihai Bogza a salutat, de asemenea, anunţul făcut de Guvern, potrivit căruia în proiectul de buget pentru 2015 nu sunt prevăzute creşteri de taxe.
‘Ne-am exprimat îngrijorarea anterior că o parte din măsurile din 2014 s-ar putea să nu fie sustenabile, dar suntem foarte bucuroşi că în privinţa asta ne-am înşelat şi că nu avem modificări de taxe’, a arătat Mihai Bogza.
FIC reuneşte 118 multinaţionale, ale căror investiţii cumulate reprezintă aproximativ 35 de miliarde de euro.