Philip Morris International și-a propus să construiască un viitor fără fum în care țigările să fie înlocuite cu alternative mai puțin dăunătoare, validate științific. Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, PMI desfășoară vaste programe de cercetare și evaluare a produselor sale fără fum, se află în dialog permanent cu comunitatea științifică și încurajează experții independenți să verifice rezultatele acestor cercetări.
„În țara noastră există în continuare foarte multă confuzie în legătură cu produsele fără fum și cu rezultatele cercetării științifice din acest domeniu. Pentru ca România să urmeze exemplul altor state și să facă tranziția către aceste produse, care sunt o alternativă mai bună decât continuarea fumatului, este important ca știința din spatele lor să fie cunoscută și înțeleasă. În acest sens, interacțiunea cu comunitatea științifică și medicală reprezintă pentru noi o prioritate”, a declarat Dragoș Bucurenci, Director External Affairs în cadrul PMI.
Mihai Bundoi a lucrat peste 27 de ani în industria farmaceutică, a fost Country Manager pentru România și Bulgaria al unei companii americane, lider mondial în cercetarea și producerea de analgezice. Ulterior, a deținut funcția de consilier superior în Ministerul Sănătății din România, în cadrul Direcției de Asistență Medicală și Sănătate Publică, precum și în cadrul departamentului care a gestionat Președinția României la Consiliul European. În ultimii doi ani, Mihai Bundoi a ocupat poziția de Director Executiv al asociației care reunește companiile farmaceutice americane prezente pe piața românească. Este absolvent al UMF Carol Davila București, cu dublă specializare, medic și fiziokinetoterapeut. De asemenea, are un MBA al The Open University, UK, precum și un Masterat în Administrarea Sistemelor de Sănătate în cadrul Universității București.
„Dincolo de a fi un simplu tabiet, fumatul este cauza principală a unor boli cronice grave cu profund impact social, economic și de sănătate publică. În acest context, Philip Morris International și-a asumat responsabilitatea de a crea produse alternative cu risc redus pentru acei fumători adulți care nu renunță complet la tutun și la nicotină. Mesajul companiei rămâne cât se poate de clar: dacă nu fumezi, nu te apuca; dacă fumezi, lasă-te; dacă nu te lași, fă o schimbare! Pentru cei care nu renunță la fumat, PMI a dezvoltat o gamă largă de produse cu risc redus, în spatele cărora se află ample activități de cercetare științifică și medicală. Personal sunt fascinat de aceste eforturi ale companiei și sunt extrem de motivat să contribui alături de colegii mei la reducerea semnificativă a riscurilor la care se expun fumătorii”, a declarat Mihai Bundoi, Head of Scientific și Medical Affairs.
România se află în centrul strategiei Philip Morris International de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse fără fum care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde de dolari în dezvoltarea, fundamentarea științifică și comercializarea produselor fără fum. PMI este o companie puternic centrată pe cercetare și inovație permanentă: peste 980 de oameni de știință, ingineri, tehnicieni și personal de asistență lucrează zilnic pentru a extinde portofoliul de produse fără fum, care livrează nicotină fără să ardă tutunul.
„Bogata experiență a lui Mihai cu sistemul de sănătate din România, educația sa medicală, precum și spiritul său antreprenorial, combinat cu abilități manageriale îndelung exersate, ne vor ajuta să ne îndeplinim ambiția de a face din reducerea riscurilor în domeniul tutunului o strategie înțeleasă și acceptată de comunitatea medicală și de cei care construiesc politicile de sănătate publică. Toate acestea în beneficiul adulților care fumează, al sănătății publice și al societății în general”, a mai declarat Dragoș Bucurenci.
Philip Morris International: Construim un viitor fără fum
Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conținut de nicotină, care sunt vândute pe piețele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice. În 30 iunie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de piețe (excluzând Rusia și Ucraina). PMI estimează că aproximativ 13,2 milioane de adulți din întreaga lume, au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat. Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și de a oferi produse și soluții inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienților și consumatorilor.
Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com și www.pmiscience.com.