Cel mai scurt timp în care un șofer a fost contactat de un angajat Omniasig VIG, firma la care lucrează Roșu, a fost de doar șapte minute, în timp ce intervalul cel mai lung a sărit cu puțin de 25 de minute.
„După intrarea în funcțiune a aplicației pentru completarea constatului amiabil, se vede deja o îmbunătățire a serviciilor de rezolvare a daunelor. Timpul mediu de contactare a clientului, de la momentul în care a completat online constatul amiabil a fost de circa 10 minute la Omniasig, timpul maxim 26 de minute, iar timpul minim a fost de șapte minute. Avem un serviciu de preluare a documentelor cu funcționare continuă, deci orice document care ne parvine prin aplicație este preluat instant, indiferent de moment. Mai mult, încercăm să oferim și servicii de tractare la momentul accidentului și vom continua să îmbunătățim reacția noastră. Este interesant de adăugat că se simte chiar un fel de concurență în piață, din perspectiva vitezei de reacție, ceea ce este în final în beneficiul clienților”, a declarat Mădălin Roșu, la Conferința XPrimm Time for Business.
Reamintim că majoritatea covârșitoarea a accidentelor care implică șoferi asigurați RCA sunt accidente fără victime, iar șoferii încheie constatarea pe cale amiabilă, adică fără prezența Poliției. Cum în România numărul anual al daunelor a ajuns la circa 450.000-500.000, constatrile amiabile se ridică la cel puțin 300.000. Având în vedere că în proces sunt implicați doi șoferi (și cel vinovat și cel păgubit), vorbim, cel mai probabil de circa 600.000 de șoferi care pot economisi anual timp și nervi. Orice șofer care a avut cel mai mic accident știe că să completezi formular printat de constatare amiabilă este o corvoadă în sine. Adevăratele probleme încep însă, după accea, când trebuie să suni pentru programare la asigurătorul RCA al șoferului vinovat, procedura care poate dura de la ore la zile.
Aplicația „Amiabila”, despre care Economica a mai scris și cu alte ocazii, schimbă paradigma, deoarece șoferul este sunat de firma de asigurare și nu invers, și asta într-un interval scurt de timp, după cum susțin reprezentanții asigurătorilor.
Potrivit datelor publicate de www.studiifinanciare.ro sunt deja aproape 80.000 de oameni care și-au instalat aplicația Amiabila.
Aceasta a fost folosită în peste 4.000 de accidente, ceea ce înseamnă că 8.000 de șoferi au beneficiat de un timp de redus de completare a formularului.
Vezi AICI cum funcționează aplicația „Amiabila”