Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, din valoarea totală a proiectului, circa 4,293 milioane lei reprezintă valoarea asistenţei financiare nerambursabile.
Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătăţirea capacităţii administrative a MADR de a gestiona ciclul de politici publice specifice domeniului agroalimentar (elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea politicilor publice).
Prin implementarea acestuia se urmăreşte, pe baza consultărilor cu factorii interesaţi, elaborarea unei viziuni de dezvoltare a sectorului agroalimentar pe termen mediu şi lung – orizont 2020/2030, stabilirea liniilor directoare de dezvoltare a sectorului agro-alimentar şi a unui pachet de note tehnice care vor facilita elaborarea documentelor de politici publice specifice domeniilor aflate în portofoliul MADR, precum şi organizarea unor sesiuni de formare pentru întărirea capacităţii MADR în domeniul managementului ciclului de politici publice.
În cadrul proiectului se desfăşoară activităţi de instruire în domeniul politicilor publice, la care vor participa 80 de persoane. Totodată, un număr de 700 persoane, beneficiari sau potenţial beneficiari ai politicilor agricole, vor fi implicate în mod direct în proiect în procesul de stabilire a viziunii 2020-2030, a direcţiilor prioritare ale politicilor agricole.
Implementarea proiectului ‘Strategii pentru valorificarea potenţialului agroalimentar al României’ a debutat pe 4 mai 2012 şi va fi finalizat pe 3 mai 2014.