Ministerul Comunicaţiilor şi Digital Nation, acord de colaborare pentru programul naţional de dobândire a competenţelor digitale
Potrivit unui comunicat de presă, transmis joi AGERPRES, MCSI va asigura o punte de legătură între echipele care se formează în Digital Nation şi proiectele de cercetare şi dezvoltare din sfera digitală.
„Este îmbucurător să văd că tinerii cu potenţial se implică şi demarează proiecte cu impact asupra unui număr mare de cetăţeni. Digital Nation vine cu o abordare modernă, reuşind să facă dintr-un proces de specializare tehnică o experienţă foarte dinamică şi relevantă. Totodată, ritmul de dezvoltare a competenţelor digitale în rândul cetăţenilor doritori să înveţe este unul foarte alert şi cu un grad de adaptare crescut, lucruri absolut esenţiale în domenii precum Tehnologia Informaţiei, unde apar constant tehnologii noi şi schimbări de care trebuie să ţinem cont. În acelaşi timp, am remarcat faptul că Digital Nation pune accent pe dezvoltarea de proiecte în domeniul tehnologiei informatice, acest lucru fiind o oportunitate pentru inovare”, a afirmat Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Digital Nation pune la dispoziţie programe online de 12 luni, în care participanţii intră într-un parcurs de formare accelerată, au acces la mentori specialişti, la resurse teoretice şi au ocazia dezvoltării de competenţe în cadrul unei echipe preselectate.
„Vedem extrem de mult talent IT în producţie, însă transformarea digitală a noastră ca ţară trebuie să conţină un efort susţinut de cercetare şi dezvoltare, să explorăm continuu noi tehnologii care ne pot ajuta să fim mai eficienţi şi mai performanţi. În acest sens, ne dorim ca, alături de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, să asigurăm oamenilor care dezvoltă competenţe deosebite alternativa unui rol de cercetător în proiecte digitale’, susţine, la rândul său, Paul Apostol, fondatorul Digital Nation.
Programele de mentorat deschise anul acesta prin intermediul Digital Nation sunt pe domenii, precum: Programare, Sisteme Cloud, Securitate Cibernetică, Design Grafic şi Social Media Marketing.
După programele de mentorat, absolvenţii pot intra în Digital Incubator, unde pot crea prototipuri de tehnologie în start-up-uri, au opţiunea să se angajeze chiar şi la distanţă sau pot intra în proiecte de cercetare, se arată în comunicatul ministerului de resort.