‘Programul de microindustrializare este unul dintre cele mai aşteptate proiecte guvernamentale de către antreprenori. Noutatea din acest an pentru firmele româneşti constă în valoarea mai mare a ajutorului financiar acordat. De asemenea, acest program naţional sprijină fabricile de dimensiuni mici şi medii şi, prin urmare, va genera valoare adaugată în economie. Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri încurajează producţia, oriunde în România, proces care este posibil doar prin antreprenoriat şi inovaţie’, a spus Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul MECRMA.
Bugetul alocat Programului naţional multianual de microindustrializare pentru acest an este de 60,89 milioane de lei, iar prin implementarea acestuia, în anul 2016, reprezentanţii Ministerului Economiei estimează că vor primi ajutor de minimis cel puţin 244 de beneficiari.
Obiectivul Programului naţional multianual de microindustrializare îl constituie susţinerea investiţiilor în sectoarele de producţie eligibile, creşterea volumului de activitate şi a competitivităţii IMM din aceste sectoare.
Prin acest program se finanţează implementarea celor mai bune planuri de investiţii sau planuri de afaceri depuse online de către aplicanţi pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor planurilor de investiţii sau de afaceri făcându-se în mod automat, transparent şi în timp real.
Aplicaţia de înscriere a proiectelor în cadrul Programului naţional multianual de microindustrializare este activă începând din data de 20 iulie 2016, ora 10,00. Procedurile de implementare ale Programului precum şi anexele acestuia sunt disponibile pe www.aippimm.ro.