Potrivit reprezentanţilor ministerului, cele două programe de studii universitare de licenţă vor asigura formarea competenţelor necesare cadrelor didactice pentru dezvoltarea intelectuală, socială, fizică şi emoţională a copiilor, scrie Agerpres.
În complementaritate cu disciplinele consacrate, viitorii profesori pentru educaţie timpurie vor studia: Neuroştiinţa educaţiei; Joc şi învăţare în copilăria timpurie; Dezvoltarea limbajului, a comunicării, a premiselor citirii şi scrierii la copilul mic; Comunicarea şi colaborarea cu familia, se arată, marţi, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.
De asemenea, în complementaritate cu disciplinele consacrate, viitorii profesori pentru învăţământ primar vor studia: Educaţie ŞTIAM (ştiinţe, tehnologie, inginerie, artă şi matematică); Pedagogie digitală. Medii virtuale de învăţare; Managementul clasei şi dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale; Management personal, reflexivitate şi dezvoltare continuă în profesia didactică.
Mai sunt prevăzute între 6 şi 12/14 credite pe semestru pentru practica pedagogică, care trebuie să se desfăşoare în unităţile de învăţământ cu particularităţi diferite, inclusiv un număr ridicat de antepreşcolari/preşcolari/elevi în risc de excluziune şcolară.