Ministerul Finanţelor a împrumutat 420 de milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 419,3 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 160 luni, la un randament mediu de 6,91% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
AGERPRES - lun, 28 oct. 2024, 15:04
Ministerul Finanţelor a împrumutat 420 de milioane lei de la bănci

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 618,4 milioane de lei, scrie Agerpres.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,7 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 705 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 6,405 miliarde de lei, este cu 730 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în septembrie 2024, de 5,675 miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Volkswagen ar putea închide trei uzine din Germania și concedia zeci de mii de angajați
Volkswagen ar putea închide trei uzine din Germania și concedia zeci de mii de angajați
Într-o încercare de a pregăti terenul pentru negocieri sindicatul principal din grupul Volkswagen a dezvăluit câteva informații din planul de reorganizare al șefilor companiei. Printre......
Cea mai nouă taxă din factura de energie electrică, contribuția CfD: Furnizorii au cerut să nu fie plătită încă de clienți, dar nu au primit răspuns. Câți bani se strâng în total
Cea mai nouă taxă din factura de energie electrică, contribuția CfD: Furnizorii au cerut să nu fie plătită încă ...
Furnizorii de energie electrică spun că clienții nu ar fi trebuit să plătească încă de pe acum noua contribuție ...
Criză Volkswagen – Şefii celui mai mare constructor din Europa apără reducerile de costuri: „Nu mai putem continua ca înainte”
Criză Volkswagen – Şefii celui mai mare constructor din Europa apără reducerile de costuri: „Nu mai putem ...
Volkswagen - Directorii grupului german, cel mai mare constructor auto din Europa, au apărat luni planul de reducere semnificativă ...
Burduja: Am dat mandat Romgaz şi altor companii din portofoliu să revigoreze marile combinate în petrochimia românească
Burduja: Am dat mandat Romgaz şi altor companii din portofoliu să revigoreze marile combinate în petrochimia românească
Consumul de gaz în România a scăzut semnificativ şi se vede clar că industria românească nu mai este ce a fost odată, ...