Potrivit sursei citate, proiectele se depun la Ministerul Muncii, până la 5 mai 2025, ora 16:30, iar solicitarea clarificărilor se va face până pe 29 aprilie 2025, ora 16:30.
„Prin această iniţiativă ne propunem să sprijinim vârstnici aflaţi în dificultate, oferindu-le îngrijire la domiciliu, hrană şi servicii de recuperare. Vrem ca fiecare senior să ştie că nu este singur, că are parte de sprijin, grijă şi respect din partea noastră. Continuăm să investim în programe care pun omul în centrul atenţiei şi să construim un sistem de asistenţă socială mai aproape de nevoile reale ale comunităţii”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu (foto), în comunicatul instituţiei.
Conform Ministerului, se vor finanţa servicii precum îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii dependenţi, se va acorda hrană prin cantine sociale şi serviciul „masă pe roţi”. Totodată, se vor finanţa centrele de zi pentru asistenţă şi recuperare.
Astfel, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice pot depune proiecte: primăriile din comune şi oraşe sub 20.000 de locuitori, asociaţiile, fundaţiile şi cultele recunoscute oficial în România.
Sumele maxime care pot fi solicitate per proiect sunt: 2,04 milioane de lei pentru îngrijire la domiciliu (capacitate de 40 de beneficiari), 2,02 milioane de lei pentru cantine sociale (capacitate de 80 de beneficiari), 795.000 de lei pentru servicii de distribuire a hranei (capacitate de 60 de beneficiari) şi 455.000 de lei pentru centre de zi (capacitate de 50 de beneficiari).