Ministerul Muncii ar putea implementa măsuri de ocupare inspirate din Coreea de Sud
Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Denisa Pătraşcu, s-a întâlnit, luni, cu o delegaţie a Institutului de Dezvoltare din Coreea de Sud, în contextul semnării unei declaraţii comune privind programul „Knowledge Sharing Program” – KSP.
„Suntem interesaţi de acest proiect şi analizăm posibilităţile de implementare a acestuia, deoarece dorim întărirea parteneriatului între cele două ţări. Ca primă etapă, vom prioritiza obiectivele cuprinse în proiect în contextul Declaraţiei Comune privind Programul Knowledge Sharing Program”, a declarat secretarul de stat.
MMFPS este interesat de întărirea relaţiilor bilaterale în domeniul muncii, familiei şi protecţiei sociale, considerând că experienţa coreeană în depăşirea problemelor pe piaţa muncii generate de criza financiară şi şomaj poate reprezenta o resursă informaţională importantă pentru România.
„Alinierea competenţelor şi abilităţilor forţei de muncă la nevoile pieţei muncii de după criza economică şi financiară mondială reprezintă pentru România unul dintre aspectele importante pentru redresarea şi eficientizarea economică”, arătat Denisa Pătraşcu.
Prin această cooperare, MMFPS vrea să dezvolte măsuri şi politici destinate sprijinirii tranziţiei de la educaţie la piaţa muncii pentru tineri, integrării rapide pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor din alte grupuri vulnerabile, precum şi identificarea unui set de bune practici în formarea şi recalificarea şomerilor şi a altor tipuri de măsuri şi politici care să faciliteze corespondenţa dintre forţa de muncă şi nevoile pieţei muncii.
Declaraţia comună privind Programul KSP a fost semnată la Ministerul Finanțelor Publice de către secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Claudiu Doltu, şi Dong Yeon Kim, vice-ministru în Ministerul Strategiei şi Finanţelor din Coreea de Sud.
Programul consultativ „Knowledge Sharing Program” are ca scop principal furnizarea de asistenţă performantă în domenii politice cheie.
Domeniile de referinţă se extind de la strategiile de dezvoltare industrială şi promovare a exporturilor, economia cunoaşterii, managementul crizelor economice şi până la dezvoltarea resurselor umane.