Potrivit acestuia, hub-urile ar trebui construite câte unul pe fiecare regiune.
„Aceste hub-uri antreprenoriale, în opinia mea, trebuie construite pe regiuni, deci ele să funcţioneze câte un astfel de hub în fiecare regiune: Moldova, Ardealul, zona de Sud a României şi să permită tocmai acest proces de trecere rapidă de la idee la produs finit”, a explicat Hurduc.
El a precizat că în cadrul conferinţei se vor prezenta şi se vor dezbate unele aspecte legate de instrumentele prin care se face transferul tehnologic, instrumente care sunt dedicate în primul rând întreprinderilor mici şi mijlocii, astfel încât ele să se poată dezvolta din punct de vedere economic.
Reprezentanţi ai instituţiilor europene, factori de decizie naţionali, cercetători, antreprenori şi investitori la nivel global participă, în perioada 19 – 21 iunie, la Universitatea Politehnica din Bucureşti, la Conferinţa Innovative Enterprise Week 2019, pentru a dezbate oportunităţile şi provocările viitorului program-cadru pentru cercetare şi inovare al Uniunii Europene.
Joi – a doua zi a conferinţei – continuă cu Accelerator, un alt instrument al Consiliului European pentru inovare, aducând în prim-plan beneficiile modelelor de finanţare mixtă, public-privată. Pe scenă vor fi prezenţi experţi care au contribuit la crearea modelului, investitori, finanţatori publici şi echipe de proiecte care au obţinut finanţare, care vor dezbate avantajele şi dezavantajele acestui tip de instrument.
În a doua parte a zilei va avea loc, în paralel, şi o sesiune de pitching: „EuroQuity pitching, powered by Access4SMEs”.
Dezbaterile se vor încheia cu un focus pe tematicile prioritare ale Comisiei Europene privind dimensiunea responsabilă şi socială a impactului investiţiilor, reunind inovatori din ecosistemul naţional şi european, care vor împărtăşi din secretele care îi motivează în această direcţie.
În ultima zi a Innovative Enterprise Week scena va fi preluată de experţi în crearea de instrumente financiare la nivel european, printre aceştia numărându-se reprezentanţi de la Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Investiţii, de la fondurile de investiţii naţionale şi internaţionale, precum şi inovatori care au accesat diferite scheme de finanţare, care vor vorbi despre experienţele, aşteptările şi dificultăţile întâlnite în crearea şi implementarea unui plan de investiţii.
Innovative Enterprise Week Bucharest 2019 face parte dintr-o serie de evenimente care se desfăşoară în fiecare ţară aflată la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în contextul mai larg al sprijinirii dezvoltării ecosistemului de inovare european prin îmbunătăţirea participării entităţilor de cercetare şi IMM-urilor în cadrul viitorului program Horizon Europe.
Evenimentul este organizat de Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI) şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), împreună cu Comisia Europeană, sub auspiciile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.