Ministrul de externe francez denunţă „o strategie de război total” a Rusiei şi regimului sirian

Şeful diplomaţiei franceze Jean-Marc Ayrault a condamnat duminică bombardamentele asupra Alep şi "strategia de război total" a Rusiei şi regimului sirian, cerând o acţiune internaţională pentru a "opri masacrul" din Siria, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Economica.net - Dum, 20 nov. 2016, 14:02
Ministrul de externe francez denunţă

„Condamn cu cea mai mare forţă noile atacuri, bombardamentele şi tirurile de artilerie asupra Alep unde trăiesc circa 300.000 de persoane, lipsite de hrană, medicamente şi îngrijiri medicale”, a afirmat ministrul francez la sfârşitul unei vizite în Qatar.

Jean-Marc Ayrault, care a discutat la Doha cu un oficial al opoziţiei siriene, Riad Hijab, coordonatorul Înaltului comitet de negocieri (HCN), şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la intensificarea războiului condus de regimul lui Bashar al-Assad cu sprijinul Rusiei.

Moscova, care acţionează în Siria de peste un an pentru a sprijini regimul Assad, nu participă la noile bombardamente asupra zonelor controlate de rebeli din estul Alep. Rusia îşi concentrează în prezent loviturile aeriene asupra provinciei vecine Idleb (nord-vest), controlată de o alianţă de rebeli şi jihadişti.

„Este o strategie de război total care nu va conduce decât la divizarea Siriei şi la consolidarea în continuare a Daech (acronimul în limba arabă pentru Statul Islamic)”, a avertizat el.

„Este vorba despre o eroare strategică”, a declarat Ayrault, cerând „comunităţii internaţionale să reacţioneze pentru a opri masacrul”.

„Este o situaţie de urgenţă absolută”, a afirmat el, adăugând că Franţa va stabili „toate contactele necesare pentru a putea contribui la o iniţiativă care să permită oprirea” războiului şi relansarea negocierilor de pace.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană a respins propunerea Beijingului pentru ca automobilele fabricate în China să aibă un preț de vânzare de minimum 30.000 de euro – surse Reuters
Comisia Europeană a respins propunerea Beijingului pentru ca automobilele fabricate în China să aibă un preț de vânzare ...
Bruxelles-ul a respins o propunere făcută de Guvernul chinez, conform căreia automobilele electrice "Made in China" să fie vândute la un preţ minim de 30.000 de euro, o ofertă prin care......
Norofert lansează o emisiune nouă de obligațiuni corporative de până la 15 milioane de lei
Norofert lansează o emisiune nouă de obligațiuni corporative de până la 15 milioane de lei
Producătorul de inputuri organice pentru Agricultură Norofert anunță aprobarea în Consiliul de Administrație pentru ...
Chimcomplex confirmă că este interesat de cumpărarea Azomureș
Chimcomplex confirmă că este interesat de cumpărarea Azomureș
Compania Chimcomplex a publicat astăzi un anunț pe site-ul Bursei de Valori București în care recunoaște că există ...
Ungaria acordă un împrumut de 500 de milioane de euro Macedoniei de Nord
Ungaria acordă un împrumut de 500 de milioane de euro Macedoniei de Nord
Macedonia de Nord a obţinut un împrumut în valoare de 500 de milioane de euro de la Ungaria, cea mai nouă dovadă a influenţei ...