Ministrul Deneş a vizitat şantierul investiţiei de 6,5 milioane lei pentru regularizarea râului Vedea

Economica.net
23 04. 2019
61876397_01055300

În cadrul proiectului de regularizare a râului Vedea se vor amenaja 850 m de albie, 190 m de îndiguiri, 750 m consolidări de mal şi 560 m de taluz. Lucrarea va fi finalizată în cursul acestui an.

Ministrul Deneş s-a deplasat şi în zonele din judeţul Teleorman unde au fost finalizate sau sunt în curs de execuţie lucrări de decolmatare realizate în cadrul Programului de Gospodărire a Apelor.

„Unul din primele obiective inspectate de Ioan Deneş a fost lucrarea de decolmatare a râului Izvoarele, realizată în 2018, în localitatea cu acelaşi nume (…). Următoarele lucrări inspectate au fost cele de decolmatare a râului Urlui, la Bogdana, lucrări care sunt în curs de execuţie. Prezenţi la inspecţie, atât primarul comunei cât şi localnicii şi-au arătat satisfacţia pentru faptul că lucrarea va pune în siguranţă sute de case care ar fi putut fi afectate de potenţiale viituri, situaţie care s-a repetat în numeroase rânduri în anii anteriori”, se mai arată în comunicatul Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Deneş a fost şi la Tătărăştii de Sus, unde anul trecut a fost finalizat digul de protecţie a localităţii.

„Următorul obiectiv inspectat de ministrul Ioan Deneş a fost ‘Regularizare râu Glavacioc şi Sericu şi baraj Furculeşti, în zona oraşului Videle’. Valoarea totală actualizată a investiţiei este de 8,6 milioane de lei. Capacităţi totale care se vor realiza în 2019 vor consta în 1.900 m de diguri, calibrarea albiei minore pe o lungime de 3.495 m (pe râul Glavacioc – 2273 m şi pe râul Sericu -1.222 m), 180 m de maluri vor fi consolidate şi se va construi o acumulare permanentă. Lucrarea va fi finalizată în anul 2019”, se precizează în comunicatul Ministerului Apelor şi Pădurilor.

La finalul vizitei de lucru, ministrul Ioan Deneş a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat investiţiile Ministerului Apelor şi Pădurilor derulate în 2019, în judeţul Teleorman. Suma totală alocată este de 19,03 milioane lei, din care, pentru domeniul ape sunt alocate 13,47 milioane de lei, iar pentru domeniul păduri, 5,56 milioane de lei.