„În ultimii ani un număr de utilizatori din România ai reţelei de socializare Facebook, persoane fizice sau entităţi private, reclamă restricţionarea accesului la reţea sau penalizarea prin restrângerea facilităţilor oferite de platformă, acestea generând prejudicii de imagine sau materiale. În plus, comunicarea cu furnizorul de servicii este dificilă iar motivele acestor măsuri nu sunt comunicate explicit.
Ar trebui ca autorităţile publice din România să ia poziţie în mod oficial pentru îmbunătăţirea acestei situaţii? Apreciem răspunsurile care conduc la un punct de vedere pe care ministerul să-l poată folosi pentru demersuri eventuale ulterioare”, a scris ministrul pe Facebook.
Cătălin Teniţă (USR PLUS), vicepreşedinte al Comisiei pentru drepturile omului şi membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, a arătat într-un comentariu la postarea respectivă, că toate serviciile digitale ar trebui să asigure „un nivel minim de comunicare” cu beneficiarii.
„Da, cred ca toate serviciile digitale plătite sau gratuite (plătite indirect prin publicitate) trebuie să asigure un nivel minim de comunicare cu beneficiarii, cu atât mai mult cele care sunt folosite de milioane de utilizatori şi care sunt practic în situaţie de monopol pe nişa lor”, a scris el.