Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu procurorul general. Augustin Lazăr: A fost o discuţie constructivă despre bunul mers al justiţiei

Economica.net
15 03. 2017
aa_97921000

Ministrul Justiţiei a avut, miercuri, o întâlnire cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie News.ro.

„În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, spun reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

La rândul său, procurorul general a declarat, pentru News.ro, că discuţia a fost constructivă.

„A fost o discuţie constructivă despre bunul mers al justiţiei”, a spus Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are dreptul şi obligaţia de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurorul general, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit legii privind organizarea judiciară, anunţau, luni, reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

Ei menţionau că fac precizarea având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, referitoare la competenţa ministrului de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurorul general, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică, la Antena 3, că va avea în zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

Tudorel Toader a afirmat şi că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în următoarele două săptămâni, urmând să ia în acel moment o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

Luni, ministrul Justiţiei a afirmat că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui.