„În momentul de faţă există o asociere între Primăria Municipiului Bucureşti şi un ONG, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti. Ei au aplicat, printr-un dosar la Ministerul Mediului, să obţină în administrare Parcul Văcăreşti. În zilele următoare voi semna Ordinul de Ministru prin care vin desemna comisiile care vor analiza dosarul respectiv”, a spus ministrul Mediului.
Constantin a precizat că, dacă lucrurile sunt în ordine, Parcul Văcăreşti va fi curând trecut în administrarea Primăriei Capitalei şi a Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti.
Primăria Capitalei şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti au încheiat un protocol de colaborare pentru administrarea comună a Ariei Naturale Văcăreşti, potrivit unui proiect de hotărâre votat în 21 decembrie 2016, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Proiectul a fost aprobat cu 42 de voturi „pentru”, niciun vot împotrivă şi nicio abţinere.
Potrivit proiectului de hotărâre, protocolul de colaborare este încheiat pe o perioadă de cinci ani şi are ca obiectiv stabilirea principiilor generale de cooperare în vederea administrării în comun a Parcului Natural Văcăreşti.
Parcul Văcăreşti, arie protejată din mai 2016, este primul parc natural urban din România, are 184 de hectare şi se află la patru kilometri de centrul Bucureştiului. De existenţa parcului beneficiază direct 10 la sută din populaţia Capitalei.
Naşterea parcului este „datată” în mai 2012, când revista National Geographic a publicat un articol care se intitula „Delta dintre blocuri”.