Ministrul pentru IMM-uri îşi va trimite subordonaţii să lucreze o zi pe lună în mediul privat

Şefii direcţiilor din Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism (DIMMMAT) vor lucra o zi pe lună în mediul privat pentru a cunoaşte mai bine problemele întreprinzătorilor, a anunţat, luni, Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, la lansarea Programului România Hub.
Economica.net - lun, 23 iun. 2014, 11:31
Ministrul pentru IMM-uri îşi va trimite subordonaţii să lucreze o zi pe lună în mediul privat

,,Antreprenor pentru o zi este un proiect care mie îmi este foarte drag şi pe care am ţinut să îl implementez în cadrul programului România Hub. Prin acest program, şefii direcţiilor din minister vor petrece o zi pe lună în cadrul unei IMM, pentru a-i aduce mai aproape de realitatea economică şi de modalităţile în care întreprinzătorii lucrează, cu speranţa că odată întorşi în minister, politicile şi acţiunile acestora vor fi mai eficiente şi mai aproape de mediul de afaceri’, a spus Florin Jianu.

România Hub este o iniţiativă a DIMMMAT care are ca obiectiv crearea unei platforme comune dedicate antreprenoriatului, reunind sub aceeaşi umbrelă actori guvernamentali, neguvernamentali, precum şi instituţii de învăţământ şi companii. În cadrul acestui program vor fi organizate ateliere de pregătire a tinerilor care îşi doresc să devină antreprenori precum şi întâlniri între mediul de afaceri şi reprezentanţi ai instituţiilor publice. Totodată, în cadrul acestei iniţiative vor fi încheiate parteneriate cu entităţi guvernamentale şi neguvernamentale în baza cărora se va oferi consiliere celor interesaţi.

‘Conform datelor de la Registrul Comerţului, la 15 iunie 2014, sporul de creare de noi firme a fost de 12.000, adică sunt peste 40.000 de noi firme create şi circa 30.000 care au fost radiate. Sigur, şi nu trebuie negat acest lucru, este încă o rată mare de închidere, de radiere de firme. Am cerut colegilor mei să facă o analiză a acestui fenomen, să vedem ce se întâmplă, unde trebuie să acţionăm şi ce politici trebuie aplicate pentru a micşora pe cât mai mult numărul firmelor care îşi încetează activitatea’, a spus ministrul Jianu.

Programul România Hub este un concept prin care DIMMMAT îşi propune să aducă împreună iniţiativele antreprenoriale independente din România şi să le promoveze în mod comun cu alte instituţii şi ministere. România Hub nu va necesita alocări financiare suplimentare de la Guvern, iar cei care vor beneficia de acest program au la dispoziţie personalul deja angajat în DIMMMAT şi în ministerele partenere, precum Ministerul Educaţiei sau Ministerul Tineretului şi Sportului. De asemenea, programul se bazează pe mentorat.

‘Pentru a ajunge în momentul în care România poate fi declarată o naţiune start-up, bineînţeles că fondurile europene sunt o sursă importantă. Însă modul meu de acţiune, dar şi al colegilor mei este unul antreprenorial, ne unim eforturile. Nu este de ajuns un instrument sau altul, oricare ar fi el. Este nevoie de toate aceste iniţiative pentru că suntem în competiţie cu ţări extrem de puternice. Dacă noi nu avem toate instrumentele de care şi ei beneficiază, inclusiv cele fiscale, nu vom putea fi competitori. Avem în construcţie şi o lege a ceea ce înseamnă definirea business-angel şi este foarte important să definim ce sunt incubatoarele de afaceri, acceleratoarele de afaceri şi să găsim motivarea pentru înfiinţarea acestora’, a spus Florin Jianu.

Te-ar mai putea interesa și
Centrala pe gaze de la Mintia a fost declarată de Guvern proiect de importanță națională
Centrala pe gaze de la Mintia a fost declarată de Guvern proiect de importanță națională
Guvernul a aprobat o hotărâre prin care proiectul de investiţii ,,Centrala electrică MASS Mintia" a fost decșarat proiect de importanţă naţională în domeniul energiei electrice....
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Am văzut spicuiri din așa-zisul program de guvernare. Nimic de acolo nu este notabil, convingător, în contextul dezastrului ...
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Europenii au înmatriculat în primele 11 luni din acest an 522.013 mașini ale mărcii Dacia, cu 2% mai multe decât în ...
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Executivul a aprobat în ședința din 18 decembrie proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 ...