‘Pentru mine este foarte important ca întreaga echipă să înţeleagă faptul că este nevoie de dezvoltare. Hidroelectrica a parcurs o etapă necesară, aceea de restructurare şi de reorganizare. A fost benefică, am ajuns la rezultatele finaciare pe care le-am dorit, dar de aici încolo ne interesează foarte mult şi partea de dezvoltare a producţiei, pentru că produc cea mai ieftină energie, o energie verde, care are beneficii foarte mari, dincolo de producţia de energie în sine. Cred că această strategie de dezvoltare, nu doar de retehnologizare şi modernizare, ci şi de deschidere a noi studii şi a noi proiecte pentru extindere, pentru că avem un bazin hidroenergetic generos, ne oferă potenţialul şi posibilitatea să dezvoltăm, în continuare, noi proiecte’, a afirmat ministrul Energiei.
Toma Petcu susţine că întreaga companie va fi analizată din acest punct de vedere, ocazie cu care va dori să vadă cât de mult îşi va asuma conducerea aceste proiecte, care va fi viziunea de dezvoltare şi cât de repede se vor materializa aceste aspecte, printre care se regăsesc şi retehnologizările de la Vidraru.
‘Aştept de la ei şi le-am cerut în mod expres, săptămâna trecută, când am fost la Vidraru, iar ei m-au asigurat că într-o lună şi jumătate ar fi posibil acest lucru, să repună pe SEAP, să rescoată la licitaţie retehnologizările de la Vidraru, atât de necesare având în vedere că vorbim de echipamente din anii ’60. Este clar că avem nevoie de investiţii acolo. Este un proiect de 85 milioane euro. Eu sper ca, într-adevăr, şi voi supraveghea acest lucru, ca într-o lună şi jumătate, Hidroelectrica să scoată la licitaţie acest pachet, să fie licitat şi ofertat cât mai repede, pentru ca lucrările să demareze cât mai repede, adică până la sfârşitul anului, pentru că este perioada optimă pentru lucrări’, a subliniat ministrul Toma Petcu.
Acesta a mai adăugat că va supraveghea tot timpul, având în vedere că în calitatea sa de ministru este responsabil de stabilirea de politici în domeniul energetic şi hidroenergetic, dar şi reprezentant al statului român în AGA ale companiilor din domeniul energetic, ca toate obiectivele pe care şi le-a asumat împreună cu această guvernare să fie respectate şi parcurse.
‘Sunt obiective importante, care ţin de dezvoltarea, în general, a sectorului economic din România şi, în mod special, a segmentului nostru specific, acela de producere a energiei electrice’, a mai spus ministrul Energiei