Când a dispus acest lucru, Lucian Ovidiu Heiuş, director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara, în 2016, a ținut o conferinţă de presă specială. A spus atunci că a înființat un Serviciu de executări silite al instituţiei, care avea în lucru circa 1.200 de dosare, însă l-a nominalizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.
„Cu începutul acestui an s-a înfiinţat un serviciu de executări silite, cazuri speciale. Acest serviciu se va ocupa de acele creanţe bugetare rezultate ca urmare a unor hotărari judecătoreşti rămase definitive. Este vorba şi de cazurile care apar ca urmare a unor sentinţe definitive, discutăm de Tender”, a afirmat atunci Heiuş.
Ovidiu Tender a fost executat silit pentru o datorie de circa 184 de milioane de lei. În 2015, Ovidiu Tender fusese condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Carom, în care a fost acuzat de înşelăciune şi spălare de bani. Tender a fost încarcerat la penitenciarul Târgu Jiu, de unde a fost eliberat condiționat anul trecut.
Lucian Ovidiu Heiuș este deputat PNL. A fost angajat la Finanțele Publice Hunedoara, la Ministerul Finanțelor, în București, a fost șeful Finanțelor Publice Hunedoara și a mai fost director al fabricii de armament Uzina Mecanică Orăștie. El, de altfel, are pregătire teoretică si practică pe linie de arme și muniții.
Și Ovidiu Lucian Heiuș, și Ovidiu Lucian Tender, au făcut parte din mișcarea patronală de la începutul anilor 2000.
OvidiuTender se numără printre cei mai bogați români cu o avere creditată la 850 de milioane de euro. El deține afaceri în foarte multe domenii, începând de la cel al energiei și terminând cu turismul. Însă numele lui a apărut inclusiv în jurul afacerilor cu armament. Ultima dată, anul acesta. De asemenea, afacerile lui se întind pe mai multe continente, având activități în Europa, Africa și în Orientul Mijlociu.