„Eu sper ca termenele de anul viitor, atât pentru lotul 3 cât și pentru lotul 4 – unde s-a început, se lucrează -, să fie respectate, astfel încât anul viitor, de la DN1 până la A2, să se poată merge pe autostradă”, a declarat șeful Transporturilor.
El a subliniat că deschiderea celor două loturi este un aspect important, ce va trebui urmărit de oricine va veni la guvernare.
Joi, la ora 13:00, urmează să fie dat în trafic un tronson de 2,3 kilometri din lotul 3 Nord, construit de compania chineză China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC).
Darea în trafic se va face printr-o descărcare provizorie, printr-un sens giratoriu cu bretele de legătură directe, poziționat sub viitorul pasaj al A0 peste DN2, explica la începutul săptămânii Irinel Ionel Scrioșteanu.
Traseul lotului 3 Nord este cuprins pe teritoriul județului Ilfov între DN2 în dreptul localității Afumați și DN3 în zona Cernica și are o lungime de 8,6 km.
Constructorul China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), aflat la prima lucrare de autostradă din România, pare că a apelat și la subcontractori români, printre care firma Baxcom, cu sediul în județul Suceava.
În octombrie, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunța că anul acesta este realizabilă conexiunea dintre A0 Nord și DN2. Și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estima că antreprenorul chinez al lotului 3 Nord din Autostrada Bucureștiului ar putea finaliza parțial anul acesta cei 2,3 kilometri care vor asigură conexiunea cu DN2, pentru a putea fi dată în trafic și secțiunea – muzeu a lotului 2, finalizat încă de anul trecut de UMB.
Cei 2,3 km ai lotului 3 se vor adăuga celor 19 km ai lotului 2, finalizați anul trecut și astfel se va putea circula pe 21 de km din A0 Nord, între DN1, A3 și DN2.
Lotul 4 Nord este construit de UMB. Deși este cel mai mic (4,5 km), este și cel mai dificil lot din A0, întrucât cuprinde un pod peste Lacul Cernica, în zona protejată.