Ministrul Transporturilor nu ştie cât costă să circuli cu metroul

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, nu ştie care este tariful real al unei cartele de călătorii cu metroul, explicând că nu a mai circulat cu acest mijloc de transport de trei sau patru ani.
Economica.net - Dum, 02 oct. 2016, 10:03
Ministrul Transporturilor nu ştie cât costă să circuli cu metroul

La întrebarea „cât costă o cartelă de două călătorii cu metroul” acesta a răspuns „10 lei” în loc de 5 lei cât este tariful real.

„Tariful depinde de numărul de călătorii. Două călătorii costă 10 lei. Ultima oară am fost cu metroul acum trei sau patru ani. În general nu folosesc metroul, prefer traficul de suprafaţă, să văd străzile, să văd pe unde merg”, a spus ministrul Transporturilor, prezent la evenimentul „Ziua Porţilor Deschise” de la staţia Laminorului.

În prezent, tariful pentru o cartelă cu două călătorii este de 5 lei iar cel al cartelei cu 10 călătorii este 20 lei. Abonamentul de o zi costă 8 lei, iar abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii 70 de lei.

O gafă similară a făcut şi fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu, la începutul preluării mandatului. Ea a explicat atunci că nu știe cât costă o călătorie cu metroul în București, motivând că nu a frecventat prea des acest mijloc de transport.

„Nu am călătorit cu metroul decât când eram studentă. Asta pentru că rutele pe care călătoream eu nu aveau metrou și călătoream cu tramvaiul sau cu troleibuzul. Până să îmi iau mașină. Nu, nu știu cât costă un bilet la metrou”, a răspuns atunci fostul ministru.

Duminică, 2 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 14:00, Metrorex organizează „Ziua Porţilor Deschise”, la staţia de metrou Laminorului.

Oficialii Metrorex susţin că la sfârşitul lunii decembrie metroul va circula şi în cele două staţii noi, Laminorul şi Străuleşti, de pe Magistrala 4.

Proiectul de extindere a Magistralei 4 de metrou în zona de nord a Bucureştiului cu cele doua staţii include un terminal intermodal, un park&ride şi un depou. Lungimea totală a secţiunii va fi de 2.1 km. Valoare totală a proiectului este de 1,1 miliarde de lei (252 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are acum compania care a făcut hidrocentralele mari ale României
Ce planuri are acum compania care a făcut hidrocentralele mari ale României
Hidroconstrucția, cel mai mare antreprenor român în domeniul construcțiilor hidroenergetice, aflat acum în insolvență, anunță că se indreapta pe drumul spre redresare prin definirea......
Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-şi îndeplini obiectivul din 2024
Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-şi îndeplini obiectivul din 2024
Airbus SE va trebui aproape să dubleze livrările sale lunare în ultimele opt săptămâni din acest an pentru a-şi îndeplini ...
Rusia şi Venezuela îşi întăresc cooperarea semnând acorduri militare şi petroliere
Rusia şi Venezuela îşi întăresc cooperarea semnând acorduri militare şi petroliere
Venezuela şi Rusia au semnat joi acorduri în domeniul militar şi petrolului care, potrivit preşedintelui venezuelean ...
Crește interesul pentru abonamentele de sănătate. Care este explicația, răspunde Ana Maria Marian, director Enayati Medical City
Crește interesul pentru abonamentele de sănătate. Care este explicația, răspunde Ana Maria Marian, director Enayati ...
Pandemia a schimbat fundamental modul în care percepem sănătatea. Spectrul amenințător al bolii și incertitudinea accesului ...