Potrivit lui Stroe, în prezent sunt firme care au câştigat contracte de lucrări în mod corect şi legal, dar nu şi-au evaluat corect posibilităţile de a executa proiectele în cauză.
‘Le-au câştigat corect, le-au câştigat legal, dar fără să-şi evalueze corect forţele, posibilităţile. S-au repezit să liciteze, probabil şi cu preţuri mai mici, nerealiste, şi, uitaţi, sunt depăşiţi ca forţă, ca organizare, ca utilaje, capacitatea managerială de a urmări lucrările, ceea ce nu vom mai permite. O companie care nu a demonstrat că are capacitate de organizare şi managerială de a urmări lucrările, că are numărul de utilaje necesar (…) nu vom mai permite să obţină contracte (mai mult, n.r.) decât poate să ducă’, a spus ministrul Transporturilor.
El a menţionat că legea nu este însă ‘întru totul favorabilă lansării acestui concept’, dar se va încerca implementarea acestuia.
Ministrul Transporturilor a fost prezent marţi pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, prilej cu care constructorii şi directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă, i-au prezentat stadiul în care se află loturile în lucru. Astfel, lotul 4 ar putea fi gata în martie – aprilie 2018, iar lotul 3 în luna septembrie 2018, în acest ultim caz ministrul Transporturilor solicitând ca lucrările să fie finalizate la 31 mai 2018.