Proiectul care se va realiza în următoarele 45 de luni prevede şi construirea unei clădiri administrative şi a unui imobil în care vor fi amenajare spaţii comerciale şi două săli de conferinţă.
„Investiţiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din ţara noastră. Iată că astăzi vorbim despre încă un proiect ambiţios, un port turistic de agrement în judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacităţi pentru 250 de ambarcaţiuni medii şi mici, cheuri, platforme portuare dar şi diguri de apărare împotriva inundaţiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judeţean Călăraşi”, a declarat ministrul Bogdan Trif.
Potrivit sursei citate, ministrul Turismului şi-a exprimat satisfacţia că autorităţile locale au înţeles importanţa infrastructurii şi sprijină dezvoltarea investiţiilor în domeniu.
„Mă bucur să văd că autorităţile locale au înţeles importanţa dezvoltării infrastructurii turistice dar şi creşterea atractivităţii acestei zone, având în vedere că cel mai spectaculos tronson al Dunării se află pe teritoriul ţării noastre. Am fost, la începutul lunii mai, la inaugurarea instalaţiei nocturnei care pune în valoare cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal. Era necesar ca această statuie să fie luminată pentru a creşte atractivitatea în acea zonă. Acum, a venit rândul autorităţilor locale din Călăraşi să realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, încă o dată, că măsurile guvernamentale sunt menite să stimuleze industria turismului din România, iar investiţiile sunt cu atât mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din ţara noastră”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.
Proiectul „Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi” prevede şi construirea unui atelier de reparaţii ambarcaţiuni, cu macara pivotantă pentru ridicarea ambarcaţiunilor, o rampă de lansare în apă a ambarcaţiunilor, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor şi o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilităţi.