Mircea Fechet, propus ministru al Agriculturii: De la managementul unei firme la proiecte de mediu

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunţat, la 30 octombrie 2021, că a depus la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri ai Cabinetului său. Mircea Fechet a fost propus ministru al Agriculturii.
AGERPRES - sâm, 30 oct. 2021, 15:48
Mircea Fechet, propus ministru al Agriculturii: De la managementul unei firme la proiecte de mediu

Mircea Fechet s-a născut la 1 iulie 1980, la Bacău.

A absolvit Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi (2004), şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul Universităţii „George Bacovia”, Bacău (2015). A fost cursant al Şcolii Europene „Ovidiu Şincai” (Consiliul Europei, Strasbourg, Franţa, 2007-2008), conform CV-ului publicat pe site-ul www.mmediu.ro.

A participat, totodată, în perioada 15 februarie-7 martie 2015, la „International Visitor Leadership Program” – Washinghton, New York, Dallas, Salt Lake City, SUA.

A fost director la SC ITELA SRL, între septembrie 2005-septembrie 2008.

În perioada septembrie 2008-mai 2010, a ocupat poziţia de consilier pe fonduri europene în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău.

În intervalele mai 2010-mai 2012 şi martie 2014-februarie 2019, a fost director executiv adjunct la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, ocupându-se, în principal, de coordonarea implementării proiectului „Managementul integrat al deşeurilor din judeţul Bacău” finanţat prin POS – Mediu, mai scrie sursa citată.

A fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), între mai 2012-martie 2014.

În perioada februarie-decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit.

A fost reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu, cu sediul la Copenhaga, Danemarca, în perioada februarie-noiembrie 2020, potrivit www.cdep.ro.

Între decembrie 2019-noiembrie 2020, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, conform site-ului www.mmediu.ro.

A deţinut funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor în perioada 5 noiembrie-23 decembrie 2020.

Din 21 decembrie 2020 este deputat PNL ales în circumscripţia electorală nr.4 Bacău. Este vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. De asemenea, este membru al Comisiei pentru afaceri europene şi membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

La 4 iulie 2021 Mircea Fechet a fost ales preşedinte al filialei judeţene PNL Bacău, iar din 26 septembrie 2021 este vicepreşedinte PNL pe domeniul mediu, ape şi silvicultură.

Te-ar mai putea interesa și
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group, cel mai mare furnizor de soluții de muncă hibridă din lume, cu mărci precum Spaces și Regus, deschide un spațiu de lucru flexibil de ultimă generație în......
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare și în anii următori
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare ...
Norvegia a exportat o cantitate record de gaze naturale anul trecut, iar volumele ar urma să rămână aproape de acest ...
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus a livrat 766 de aeronave comerciale în 2024 către 86 de clienţi din întreaga lume şi îşi va menţine pentru ...
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor din UE
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor ...
Abordarea UE în ceea ce priveşte plăţile digitale a făcut ca acestea să devină mai sigure, mai rapide şi mai puţin ...