Misiune dificilă pentru Primăria Bucureşti: în ce stadiu se află achiziţia de locuinţe pentru medici

Primăria București vrea să cumpere 600 de locuințe pentru medicii și personalul auxiliar din spitatele pe care le administrează. Luna trecută, autoritatea a lansat procedura pentru achiziția a 100 de locuinţe, ceea ce s-a transformat într-o misiune dificilă. 
Andrada Ghira - mar, 24 iul. 2018, 18:59
Misiune dificilă pentru Primăria Bucureşti: în ce stadiu se află achiziţia de locuinţe pentru medici

Primăria Bucureşti a lansat pe 14 iunie anunţul de achiziţie de locuinţe de serviciu pentru medicii şi personalul auxiliar din spitalele din Capitală. În primă etapă, Primăria intenţionează să cumpere 100 de locuinţe, iar săptămâna trecută trebuia publicată lista cu ofertanții acceptați. Însă nimeni nu a depus vreo ofertă, a confirmat pentru ECONOMICA.NET viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. 

Se pare că achiziția de locuințe pentru medici și personalul auxiliar va mai dura. Primăria a publicat din nou anunțul de achiziție de locuințe și a modificat una dintre cerințe. 

Astfel, dacă în anunțul din iunie era specificat că „orice participant poate depune ofertă pentru un număr mai mare de unități locative, dar nu mai puțin de 10 unități locative situate în același imobil”, acum numărul a fost redus la cinci, ceea ce, speră Bădulescu, va duce la o creștere a interesului. 

Data limită de transmitere a ofertelor este 14 august, ora 15, iar pe 15 august plicurile vor fi deschise, arată anunțul publicat de Primărie. Data limită de evaluare a ofertelor este 30 august, atunci când va fi afișată lista ofertanților acceptați. Pe 31 august se va trece la negociere. 

De la ce spital au venit cele mai multe cereri

Primarul general Gabriela Firea a anunțat încă din primăvară că are un buget de 15 milioane de euro pentru achiziția de locuințe de serviciu pentru ca medicii și asistenții medicali să nu mai fie tentați să părăsească țara. Mai nou, și personalul auxiliar din spitale poate cere locuință de serviciu.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a transmis Primăriei pe 20 februarie 2018 lista cu necesarul de locuinţe pentru angajaţii spitalelor: 406 apartamente şi 94 de garsoniere.

Pe 2 martie, primarul Firea anunţa intenţia de a cumpăra de pe piaţa liberă 500 de locuinţe pentru medici şi asistente.

Cele mai multe solicitări pentru locuinţe vin din partea medicilor și asistenților de la Spitalul Colţea: 127 în total. S-au solicitat 17 garsoniere, 60 de apartamente cu două camere şi 50 de apartamente cu trei camere.

De la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino se solicită 73 de locuinţe pentru infirmiere, registratori medicali şi îngrijitoare.

65 de angajaţi ai Spitalului Clinic Sf. Maria solicită locuinţe, iar personalul de la Spitalul Obregia solicită 31 de apartamente şi 21 de garsoniere.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...