Mişu Negriţoiu, ASF: Poliţele emise de Omniasig sunt valabile, chiar dacă nu au fost înregistrate
„Intervenţia mea are scopul de a asigura publicul, consumatorii că sunt în isguranţă. Niciunul dintre posesorii acestor poliţe nu va avea de suferit. Este vorba despre poliţe pentru asigurari de locuinţe. Numărul este mult mai mic decât cel vehiculat în presă”, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF. Acesta nu a dezvăluit despre câte poliţe este vorba, însă a precizat că sunt suspectate de a fi false atât poliţe facultative, cât şi poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor.
În presă s-a vehiculat că un milion de poliţe de asigurare ar fi fost falsificate.
„ASF a urmărit permanent situaţia Ominasig. A intervenit când a fost cazul. Societatea e bine capitalizată, acţionarii au adus peste 100 de milioane de euro în ultimii ani, îndeplineşte criteriile pruidenţiale legale, are o bună cotă de lichiditate şi solvabilitate şi din informaţiile pe care le avem are şi rezerve tehnice suficiente. Ne-am întâlnit cu conducerea şi acţionarii şi ştiu ce au de făcut. Vor lua toate măsurile pentru ca clienţii să nu aibă de suferit”, a declarat Nergiţoiu.Având în vedere că acest caz este în desfăşurare, nu am cum să vă ofer detalii suplimentare. ASF şi face datoria şi societatea colaborează”, adăugat acesta.
Citeste si: Anchetă la Omniasig: Procurorii vizează încheierea nelegală de polițe de asigurare a locuințelor
Negriţoiu mai spune că la ASF a fost instituit un comandament de urgenţă şi că instituţia este în alertă. A mai spus că supraveghează cu atenţie companiile din grupul VIG, răspunzând întrebării unui jurnalist care a făcut referire la situaţia BCR Asigurări de anul trecut.
Întrebat dacă poliţele care nu au fost înscrise în sistemul informatic sunt valabile sau nu, Negriţoiu a răspuns că acestea „sunt valabile”.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acele poliţe de asigurare obligatorie emise de Omniasig şi neînregistrate ca atare la PAID.
Procurorii Parchetului General au efectuat percheziţii simultane la 49 de sedii centrale şi sucursale ale unei societăţi de asigurare din Bucureşti şi din toate judeţele, ancheta vizând săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală.
„Unicul obiect al acţiunii de verificare desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul OMNIASIG este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD”, a spus ulterior asigurătorul, într-un comunicat.