Mitsubishi a prezentat a patra generație Outlander. Modelul va fi disponibil și în România

Gama pe modele Mitsubishi a crescut din nou în Europa. Mitshibishi Outlander se adaugă familiei compusă din Space Star, Colt, ASX și Eclipse Cross, iar în 2025 este așteptat un al șaselea vehicul.
Robert Stan - mie, 02 oct. 2024, 11:22
Mitsubishi a prezentat a patra generație Outlander. Modelul va fi disponibil și în România

Mitsubishi Motors Europe (MME) își continuă ofensiva de produse și investițiile cu premiera noului Outlander PHEV, un SUV de segment D. Model de vârf al gamei producătorului nipon, acesta revine cu un plus de dinamism și sofisticare, fiind dezvoltat special pentru piața europeană.

Îmbrățișând conceptul de produs I-Fu-Do-Do, care se traduce prin autentic și măreț din limba japoneză, modelul livrează tehnologie plug-in hibrid de lungă durată, un design impresionant, niveluri ridicate de siguranță și confort, precum și noi standarde de calitate pentru a satisface cerințele pieței europene.

Noul Outlander PHEV se bazează pe succesul internațional și pe fundațiile solide ale celor trei generații anterioare. Predecesorul SUV-ului din segmentul D a fost pionierul formatului PHEV + SUV, comercializând 200.000 de unități în Europa de la introducerea sa pe piață, în 2013.

În cadrul unui eveniment desfășurat la Madrid, la care a luat parte și Economica.net, oficialii Mitsubishi Motors Europe au menționat că a patra generație Outlander și a doua iterație a vehiculului plug-in hibrid este gata să construiască pe aceste fundații incredibile, oferind noi niveluri de inovație pentru clienții europeni.

„Mitsubishi Outlander PHEV a stabilit formatul PHEV + SUV, iar SUV-ul de vârf revine pe piața europeană pentru a schimba perspectiva clienților și a-și stabili o poziție unică în segment. Dezvoltat pentru Europa, combinația sa de design impresionant și tehnologie plug-in hibrid de ultimă generație îl face un adevărat revoluționar. Cu o autonomie mult mai mare în modul electric, niveluri incredibile de calitate și abordarea japoneză omotenashi pentru detalii și ospitalitate, alături de o gamă largă de sisteme de asistență și confort, noul Outlander PHEV reprezintă următoarea etapă în ofensiva de produse a mărcii”, a declarat Frank Krol, președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europe.

Noul Outlander PHEV are un exterior îndrăzneț, conceput pentru aventură, emană încredere și combină un design modern cu un omagiu adus patrimoniului Mitsubishi și clasicului SUV Pajero. Partea frontală a D-SUV-ului este îndrăzneață și distinctivă, iar scutul dinamic oferă o estetică ce sugerează atât performanță, cât și protecție.

Poziția vehiculului exprimă stabilitate, datorită montanților săi puternici, în timp ce tehnologia de iluminare frontală afișează o privire spre viitor, cu LED-uri adaptive de înaltă tehnologie. Lămpile frontale, poziționate sus, au un aspect ascuțit și sporesc identitatea particulară. Farurile amplasate jos, care includ până la 12 LED-uri individuale, schimbă configurația de iluminare în funcție de ceea ce se află pe drum înainte, oferind o iluminare îmbunătățită pe distanțe mari fără afecta vizibilitatea vehiculelor care se apropie. Semnalizatoarele secvențiale cu 21 de LED-uri adaugă un aspect dinamic vehiculului și, în același timp, cresc vizibilitatea pentru ceilalți participanți la trafic.
O privire asupra designului lateral al noului Outlander PHEV dezvăluie o structură a caroseriei puternic orizontală, cu bosaje musculoase la nivelul aripilor și un pilon spate proeminent Jet Tail Fin – un element care adaugă dinamism și dă un aspect plutitor liniei acoperișului.

Suprafețele noului Outlander PHEV creează percepția unei solidități sculptate, cu trăsături robuste și distincte, ca și cum ar fi fost modelat dintr-un bloc solid de metal. Designul jantelor din aliaj, fie că sunt de 18 inch sau 20 inch, subliniază eleganța aspectului impresionant și contribuie la stabilitatea mașinii pe șosea.

Identitatea spatelui acestui D-SUV este definită de designul hexaguard horizon, care exprimă o stabilitate remarcabilă, performanță și inspiră încredere.

La fel ca designul frontal, moștenirea este un element central și pentru aspectul din spate. Motivul hexagonal sculptat exprimă forță și este inspirat de hayonul etalon al modelului Pajero, un vehicul inclus în lista de mașini istorice din „Japan Automotive Hall of Fame”.

Stopurile integrează abordarea de design Grand Horizon, exprimând din nou stabilitate prin forma lor în T. Iluminarea LED accentuează lățimea, armonizându-se cu linia orizontului către care se îndreaptă vehiculul.

Gama de echipări – Inform, Invite, Intense și Instyle – extinde și consolidează designul și caracterul acestui SUV de clasă D, iar gama extinsă de accesorii adaugă noi dimensiuni și atribute personalizate. Cu o selecție de 12 culori – cinci în două tonuri și șapte monotonuri – noul Outlander PHEV poate reflecta și mai bine personalitatea clienților. Noua culoare „Moonstone Grey Metallic” adaugă o strălucire albastră subtilă griului solid prin combinarea interferenței luminii albastre cu lumina reflectată de aluminiu. Culoarea exterioară a trecut de la două la trei straturi, rezultând o nuanță asemănătoare unui diamant.

Interiorul reflectă abordarea meticuloasă a conceptului japonez „omotenashi” privind atenția la detalii și ospitalitate. Habitaclul este definit de stilul unic Mitsubishi, oferind o experiență distinctă, cu accent pe operabilitate, vizibilitate și confort. Designul îmbunătățit extinde dimensiunile interioare și optimizează performanțele NVH (zgomot, vibrații și duritate), pentru a oferi un spațiu mai generos, confortabil și mai liniștit, cu mai puține vibrații pentru pasageri.

Din scaunele din față, axa orizontală a vehiculului devine vizibilă. O linie solidă traversează centrul volanului, deasupra grupului de instrumente digitale, sub afișajul infotainmentului și se extinde până în zona pasagerului din față, creând un spațiu generos și rafinat.

Toate punctele fizice de interacțiune din interiorul noului Outlander PHEV – volanul, schimbătorul de viteze, butoanele, comutatoarele geamurilor electrice și mânerele – sunt proiectate să funcționeze fiabil, oferind un răspuns precis care inspiră încredere atât în utilizare, cât și în vehicul. Elemente digitale ale interiorului, cum ar fi panoul de instrumente, head-up display-ul (HUD) și sistemul infotainment, au fost create pentru a fi intuitive și atractive vizual.

Un element din interior utilizat constant, dar rareori menționat, este oglinda retrovizoare. Noul Outlander PHEV utilizează o oglindă retrovizoare digitală fără ramă, sofisticată, care se potrivește cu caracterul habitaclului și îmbunătățește vizibilitatea generală. Când vizibilitatea în spatele vehiculului este afectată din cauza pasagerilor, bagajelor sau condițiilor de mediu, comutarea la imaginea camerei spate crește vizibilitatea și susține condusul în siguranță.

Interiorul sofisticat și de înaltă calitate utilizează tehnologie avansată pentru scaune, pentru a spori confortul și funcționalitatea; sistemele de încălzire și ventilare, funcția de masaj și suportul îmbunătățit adaugă o caracteristică premium. Finisate într-o gamă de materiale și culori cu cusături de înaltă calitate, acestea se asortează cu materialele și liniile de cusătură de pe panoul de instrumente și ornamentele ușilor, completate de spații de depozitare bine gândite și de o iluminare ambientală subtilă la nivelul ușilor, creând un spațiu calm și luxos pentru ocupanții din față.

Pasagerii din spate ai noului Outlander PHEV beneficiază, de asemenea, de un confort maxim. Controlul încălzirii este disponibil pentru a face fiecare călătorie cât mai relaxantă, iar înălțimea spătarului scaunelor a fost ridicată pentru a preveni oboseala.

Interiorul noului Outlander PHEV este inundat de lumină naturală datorită plafonului panoramic de mari dimensiuni, care poate fi deschis pentru a lăsa să intre aerul proaspăt. Panoul, cu dimensiuni de 928 mm lungime și 702 mm lățime, oferă o senzație amplă de deschidere și spațiu în habitaclu.
Acest D-SUV are confortul, versatilitatea și practicabilitatea ca elemente fundamentale; bancheta spate cu rabatare 40:20:40 oferă mai multă flexibilitate, astfel încât să poată fi configurată în funcție de nevoile de încărcare. Deschiderea îmbunătățită a compartimentului pentru bagaje și spațiul interior extins facilitează încărcarea și descărcarea bagajelor în diverse situații, iar cu un volum de 495 de litri, acum există mai mult spațiu pentru toate lucrurile esențiale din viața de zi cu zi. Iar dacă este nevoie de mai mult spațiu, cu scaunele din spate rabatate (folosind levierul de pliere rapidă), volumul crește până la 1,422 litri.

Un tren de rulare performant

Noul Outlander PHEV a fost actualizat în totalitate pentru a oferi o experiență superioară clienților. Elementul central al acestor actualizări este sistemul de propulsie PHEV complet revizuit, care extinde autonomia de rulare în modul electric, oferă accelerație instantanee și rafinament îmbunătățit, aducând liniște în habitaclu.

Sistemul combină un motor eficient pe benzină cu patru cilindri, două motoare de mare putere și un pachet extins de baterii litiu-ion, legat la o transmisie shift-by-wire pentru a crește puterea cu aproximativ 40% față de generația anterioară.

Bateria curentă de acum are o capacitate totală de 22,7 kWh, ceea ce înseamnă că noul model poate funcționa în modul EV pentru o perioadă mai lungă, evitând pornirea motorului. Conform testelor oficiale WLTP, modul exclusiv electric oferă o autonomie de până la 86 km.

Motorul electric montat în față produce 85 kW/255 Nm, în timp ce unitatea din spate furnizează 100 kW/195 Nm, având un volum mai mic datorită unei unități integrate de control al motorului, simplificând structura sistemului de propulsie.

S-au făcut progrese în ceea ce privește eficiența SUV-ului de segment D. Pachetul de baterii mai mare poate acum să ofere o putere continuă cu 108% mai mare decât generația anterioară, datorită reducerii rezistenței interne a bateriei. Sistemul de răcire cu lichid permite bateriei să-și atingă potențialul maxim, asigurând porniri puternice și menținând un condus silențios, indiferent de condiții.

Noul Outlander PHEV beneficiază, de asemenea, de un sistem de încălzire cu pompă de căldură, reducând consumul de energie chiar și atunci când sistemul de climatizare este în funcțiune, contribuind la o autonomie mai mare în modul EV, chiar și în condiții de vreme rece.

Elementele de bază ale motorului cu combustie rămân similare cu cele ale generației anterioare: 2.360 cc, 16 valve și DOHC. Echipa de dezvoltare a introdus recircularea gazelor de eșapament, canale de răcire extinse și un colector de eșapament integrat pentru a îmbunătăți eficiența utilizării combustibilului și performanța. Unitatea de 100 kW/203 Nm funcționează perfect cu componentele electrificate pentru a oferi o experiență dinamică continuă, având o putere combinată de 225 kW, echivalentul a 302 CP.

De asemenea, capacitatea rezervorului de combustibil a fost crescută la 53 de litri, ceea ce extinde autonomia totală posibilă prin combinarea conducerii electrice cu cea hibridă. Pe baza ciclului oficial de testare, eficiența consumului este de 0,8 litri/100 km, iar emisiile sunt de 18 g/km și 19 g/km de CO2 pentru jantele din aliaj de 18” și, respectiv, 20”. Autonomia totală estimată este de 844 km.

Performanța sistemului de propulsie al noului Outlander PHEV îmbogățește experiența de conducere, făcând vehiculul și mai practic în situațiile de zi cu zi. Puterea crescută înseamnă că accelerația 0-100 km/h este acum mult mai rapidă, la 7,9 secunde, facilitând intrarea pe autostrăzi, de exemplu.

Trei moduri de conducere ajută la maximizarea eficienței și a performanței: modul EV, modul hibrid în serie și modul hibrid paralel. Fiecare este proiectat să optimizeze experiența de conducere în funcție de situație. Modul EV folosește puterea electrică pură în scenarii de viteză redusă/medie, cel hibrid în serie face ca motorul să genereze electricitate atunci când este necesar, de exemplu în timpul accelerației în rampă, iar cel hibrid paralel asigură că motorul electric și motorul cu combustie lucrează împreună, în timpul croazierelor la viteze mari.

Șoferul poate, de asemenea, să controleze manual modul în care vehiculul utilizează energia la bord prin patru opțiuni selectabile: Normal – optimizează automat conducerea EV/hibrid, EV – conducere exclusiv în modul EV (când bateria este suficient încărcată), Save – prioritizează menținerea nivelului de încărcare a bateriei, și Charge – reîncarcă bateria.

Sistemul de propulsie PHEV îmbunătățit înseamnă că noul Outlander rămâne în modul complet electric chiar și atunci când stilul de conducere este mai entuziast, la viteze de până la 135 km/h.

Pentru a reîncărca bateria noului Mitsubishi Outlander PHEV, utilizatorii pot alege din opțiunile de încărcare domestice convenabile și eficiente sau pot folosi infrastructura publică de putere mai mare, datorită conexiunilor integrate de tip 2 și, pentru că vorbim despre un vehicul japonez, CHAdeMO.

Pentru un plus de siguranță, este inclusă o funcție de blocare care permite utilizatorilor să se simtă în siguranță în timp ce încarcă la un punct de alimentare public. Noul Outlander PHEV este, de asemenea, compatibil cu sistemul „vehicle-to-home”, astfel încât mașina poate alimenta locuința atunci când este necesar.

Conform producătorului, vehiculul oferă un nivel ridicat de încredere în conducere pentru oricine se află la volan. Cu sistemul inteligent S-AWC (Super All Wheel Control) care asigură tracțiunea maximă în orice situație, șapte moduri de conducere selectabile pentru a se adapta condițiilor și nevoilor șoferului, componentele de șasiu revizuite și o senzație de direcție îmbunătățită, SUV-ul din segmentul D oferă stabilitate, performanță și o conducere superioară.

Conducerea este o calitate esențială în segmentul D-SUV, unde dimensiunea vehiculului trebuie să se îmbine cu necesitatea de a oferi o experiență calmă și luxoasă. Dimensiunile noului Outlander PHEV, de 1.750 mm înălțime, 4.719 mm lungime, 1.862 mm lățime și cu un ampatament de 2.704 mm, îndeplinesc cerințele de practicitate și rafinament, iar fundamentele sale oferă încredere la volan.

Sistemul îmbunătățit S-AWC integrează cele mai recente tehnologii, dezvoltate pe baza rezultatelor obținute în lumea raliurilor, oferind un nivel înalt de predictibilitate în manevrare, fără a limita intenția șoferului. Acest lucru este posibil și datorită poziționării motoarelor electrice pe fiecare axă, ceea ce permite distribuția optimă a cuplului între partea din față și spate, realizare care nu poate fi atinsă de sistemele 4WD convenționale cu arbore de propulsie. Această tehnologie asigură o experiență de conducere plăcută, indiferent de suprafața drumului.

Noul Mitsubishi Outlander PHEV include nu mai puțin de șapte moduri de conducere selectabile, fiecare adaptat pentru a obține performanțe remarcabile pe orice drum și în diferite condiții: NORMAL, ECO, POWER, TARMAC, GRAVEL, SNOW sau MUD. Acestea pot fi selectate folosind butonul central din cabină, oferind astfel fiecărui șofer siguranță chiar și în cele mai dificile condiții.

Bazele acestor sisteme avansate de șasiu sunt o configurație revizuită a suspensiei și direcției. Anvelopele, amortizoarele și rigiditatea arcurilor au fost toate optimizate pentru a îmbunătăți confortul la rulare, în timp ce sistemul electric de direcție cu asistență dublă a fost proiectat pentru o manevrare mai ușoară în timpul parcării și pentru un feedback mai bun la viteze medii și mari, îmbunătățind astfel controlul.

Îmbunătățirile aduse șasiului noului Outlander PHEV se extind și la performanța sistemului de frânare. SUV-ul din segmentul D utilizează discuri de frână ventilate mai mari decât cele ale generației anterioare, oferind o putere de oprire crescută. Efortul redus la frânare și senzația de siguranță și fiabilitate în timpul condusului la viteze mari sunt asigurate de discurile ventilate de 350 mm, montate atât în față, cât și în spate.

SUV puternic tehnologizat

Europa este o piață condusă de digitalizare și conectivitate, având cea mai mare penetrare a tehnologiei celulare din lume, ceea ce face ca serviciile auto date să fie o componentă esențială a noului Outlander PHEV. SUV-ul din segmentul D oferă tehnologii care asigură confort și funcționalitate prin afișaje de înaltă definiție, mirroring wireless pentru smartphone și control vocal intuitiv.

În colaborare cu producătorul de echipamente audio de renume Yamaha, noul Outlander PHEV include Dynamic Sound, un sistem audio cu 8 sau 12 difuzoare, special reglat pentru a optimiza caracteristicile acustice ale cabinei, oferind o experiență sonoră premium, captivantă, care face condusul și mai plăcut.

De pe scaunul șoferului, nivelurile crescute de digitalizare ale noului Outlander PHEV devin evidente. Un ecran digital de 12,3″ cu rezoluție înaltă încorporează un afișaj TFT color situat în spatele volanului. Ecranul, foarte personalizabil, oferă niveluri incredibile de vizibilitate și o gamă variată de conținut pentru a răspunde nevoilor individuale din timpul călătoriei.

Ecranul de înaltă definiție permite utilizatorului să comute între două moduri de afișaj (clasic și avansat), oferind informații audio și de navigație, în timp ce ecranul de flux energetic permite înțelegerea intuitivă a puterii generate de motorul cu combustie și de motorul electric. Toate aceste funcții sunt accesibile intuitiv prin comenzile de pe volan.

Extinzând digitalizarea și conectivitatea cabinei, este disponibil un ecran suplimentar de 12,3″ pentru conectarea smartphone-urilor. Ecranul cu rezoluție 1280×720, cu panou tactil și interfață grafică interactivă îmbunătățită, oferă o experiență atrăgătoare și luxoasă.

Fie că se accesează experiența de navigație îmbunătățită prin conectarea la serviciile live TomTom pentru informații de trafic în timp real și API-ul Google Places pentru cea mai recentă bază de date cu locații, se folosesc widget-urile personalizabile de pe ecranul principal pentru a aranja informațiile în funcție de preferințele individuale, sau se utilizează bara de acces rapid permanentă din partea stângă a ecranului, sistemul oferă acces rapid la cele mai relevante informații pentru șofer.

Pasagerii pot aduce lumea lor digitală personalizată în cabina noului Outlander PHEV cu ajutorul funcțiilor wireless Apple CarPlay și Android Auto, accesând ecosistemul ales și toate aplicațiile compatibile pregătite pentru utilizare pe drum.

Durata de viață a bateriei dispozitivelor mobile nu mai rerezintă o problemă, deoarece pasagerii pot folosi încărcătorul wireless pentru smartphone de 15 W, rapid și eficient.

Colaborând cu renumitul producător de echipamente audio și instrumente muzicale Yamaha, Dynamic Sound Yamaha Premium și Dynamic Sound Yamaha Ultimate transformă interiorul într-o sală de audiție, creând o experiență sonoră unică și un adevărat concert privat în cabină.

Dynamic Sound Yamaha Premium combină puterea celor opt difuzoare Yamaha. Pe de altă parte, Dynamic Sound Yamaha Ultimate integrează 12 difuzoare, inclusiv un subwoofer, toate dezvoltate pe baza difuzorului lor de top pentru consumatori, NS-5000, și beneficiază de amplificatoare duble cu procesorul de semnal digital (DSP) Yamaha.

Ajustat de maeștrii sunetului Yamaha pentru a se adapta spațiului interior al noului Outlander PHEV, setările acustice pot fi modificate în funcție de preferințele șoferului sau ale ocupanților, precum și de scenariul de condus. Sistemul se poate adapta la condiții cu compensare a volumului în funcție de viteza vehiculului (Premium și Ultimate), ploaie și aer condiționat (Ultimate), ceea ce înseamnă o claritate a sunetului fără compromisuri.

Minimizarea distragerilor este crucială, indiferent de funcția utilizată, iar sistemul de comandă vocală al noului Outlander PHEV – cu expresia „Hello Mitsubishi” – permite accesul la funcții fără ca șoferul să fie nevoit să își distragă atenția de la drum.

Noul Outlander PHEV beneficiază de MITSUBISHI CONNECT, serviciul de conectivitate care integrează viața digitală a clienților cu mașina lor.

Ca în cazul tuturor vehiculelor Mitsubishi vândute în Europa, noul Outlander PHEV veste oferit cu Angajamentul de Servicii Mitsubishi, care include o garanție de 5 ani sau 150.000 km, garanție anti-coroziune de 12 ani, garanție pentru bateria de tracțiune de 8 ani sau 160.000 km și asistență rutieră de 5 ani.

Disponibil pentru comenzi începând din această lună, Mitsubishi Outlander PHEV va fi livrat primilor clienți din România la începutul lunii martie 2025.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: 560 de milioane de lei, alocaţi autorităţilor locale pentru cheltuieli cu servicii sociale
Ciolacu: 560 de milioane de lei, alocaţi autorităţilor locale pentru cheltuieli cu servicii sociale
O sumă de 560 de milioane de lei va fi alocată consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Bucureşti pentru asigurarea finanţării cheltuielilor cu serviciile sociale, a anunţat, miercuri,......
Wizz Air reia zborurile de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon
Wizz Air reia zborurile de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon
Wizz Air reia zborurile directe de la Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi și Lyon, a anunțat aeroportul internațional Avram ...
Scholz: Atacul Iranului asupra Israelului riscă „să dea foc” întregului Orient Mijlociu
Scholz: Atacul Iranului asupra Israelului riscă „să dea foc” întregului Orient Mijlociu
Atacul Iranului asupra Israelului riscă "să dea foc" întregului Orient Mijlociu, a declarat miercuri cancelarul german ...
Ciolacu: Alocăm 2 miliarde de lei pentru PNDL şi Anghel Saligny. Peste 5,2 miliarde pentru autostrăzi
Ciolacu: Alocăm 2 miliarde de lei pentru PNDL şi Anghel Saligny. Peste 5,2 miliarde pentru autostrăzi
Guvernul va aloca aproape 2 miliarde de lei pentru proiectele din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Programul ...