Miza Cosmote România în 2013, piaţa clienţilor business
“Îmbogăţirea portofoliului de clienţi business reprezintă o direcţie strategică pentru Cosmote. Astfel, datorită extinderii susţinute a acestui segment, precum şi ofertelor atractive şi personalizate pe care le-am creat, în T4 2012 versus T4 2011 Cosmote a înregistrat o creştere de 32% a segmentului business”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Eduard Cucu, B2B Unit Senior Manager, Commercial Division, Cosmote România.
Potrivit acestuia, pentru segmentul business, numărul abonamentelor de date încheiate în 2012 a crescut cu 50% faţă de 2011.
Lansarea serviciilor 4G la finalul lunii viitoare va deschide operatorului noi oportunităţi de creştere a portofoliului de clienţi, spune reprezentantul Cosmote.
“Dintr-o perspectivă comercială, tehnologia 4G va presupune o bandă mai extinsă pentru traficul de date şi, deci, mai multe oportunităţi pentru Cosmote. Vitezele sporite ale conexiunii la Internet vor înlesni aparitia unor noi aplicaţii şi servicii care, pentru mediul de business, se vor traduce printr-o comunicare mai eficientă în timp real, noi posibilităţi de a interacţiona cu partenerii de business sau noi modalităţi de gestionare a activităţii de zi cu zi, indiferent unde se află angajaţii companiei”, a mai declarat Eduard Cucu.
Reprezentantul Cosmote crede că nevoile de comunicare ale companiilor sunt variate, depinzând de foarte multe criterii, cum ar fi: obiectul de activitate, gradul mai mic sau mai mare de mobilitate al angajaţilor etc. “În prezent, ne propunem să oferim o gamă completă de servicii ce include soluţii de comunicare fixă şi mobilă şi Internet mobil de mare viteză, astfel încât să acoperim toate nevoile de comunicare ale clienţilor noştri”, a mai spus Eduard Cucu.
Numărul total de clienţi ai Cosmote România, inclusiv Zapp, era, la finele anului trecut, de 6,3 milioane, dintre care aproape 25% pe bază de abonament.
În pofida contextului economic dificil, veniturile au rămas stabile comparativ cu 2011, la valoarea de 462,8 milioane euro. Marja proformă EBITDA (câştiguri operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) a crescut cu 4,4 puncte procentuale, la 25,8% faţă de 2011, reflectând îmbunătăţiri operaţionale semnificative. Valoarea EBITDA s-a ridicat la 119,5 milioane euro, crescând cu 19,4% comparativ cu anul anterior.