Mobile World Congress 2017: Ce telefoane sunt aşteptate de la Samsung, Huawei, LG sau Sony

Ediţia din 2017 a Mobile World Congress (MWC), cea mai mare expoziţie anuală de tehnologie mobilă din lume, debutează, luni, la Barcelona. Mai toate companiile importante de pe piaţa smartphone-urilor Android vor prezenta, la MWC, modelele de top de anul acesta. În continuare, vorbim despre principalele apariţii aşteptate, dar şi despre marii absenţi de la târgul de la Barcelona.
Economica.net - Dum, 26 feb. 2017, 11:47
Mobile World Congress 2017: Ce telefoane sunt aşteptate de la Samsung, Huawei, LG sau Sony

Huawei

Compania chineză va prezenta, la Barcelona, noul vârf de gamă P10. La fel ca predecesorii săi, P10 va fi construit cel mai probabil din metal şi va avea ansamblul foto format din două camere digitale cu lentile Leica.

Ca noutate, Huawei P10 va oferi în acest an o gamă mult mai largă de culori şi se pare că senzorul de amprentă a fost mutat pe partea din faţă a telefonului, sub ecran, de pe spate în cazul P9.

Ca specificaţii hardware, P10 ar urma să fie ddotat cu un procesor Huawei Kirin 960 de ultimă generaţie, cu variante de 4 GB, respectiv 6 GB de memorie RAM şi 32-128 GB stocare internă.

Zvonurile din presă sugerează că Huawei va lansa şi un model P10 Plus, cu ecran mai mare, probabil curbat, şi poziţionat în nişa premium a pieţei.

Samsung

Compania sud-coreeană este obligată la performanţe deosebite anul acesta, după dezastrul comercial, financiar şi de imagine provocat anul trecut de Galaxy Note 7. Noul vârf de gamă al companiei, mult-aşteptatul Galaxy S8, va fi absent de la Mobile World Congress, spre deziluzia fanilor.

Samsung va prezenta S8 pe 29 martie, în cadrul unui eveniment la New York, urmat de lansarea globală pe 21 aprilie, potrivit informaţiilor scurse, pe surse, în presa de specialitate. Smartphone-ul va avea procesor Samsung Exynos de ultimă generaţie, 6 GB de memorie RAM şi va fi disponibil în două variante, cu ecran de 5,8 inci, respectiv 6,2 inci, al doilea beneficiind şi de o baterie mai performantă.

La MWC, principalele lansări pregătite de Samsung sunt noi tablete, inclusiv un model cu S Pen şi unul cu Windows 10 şi procesor Intel i5 de ultimă generaţie.

LG

Şi LG este în căutarea succesului, după un alt gen de eşec. G5, vârful de gamă de anul trecut al brand-ului sud-coreean, a mizat pe un design modular inovator, chiar revoluţionar: telefonul „făcut din bucăţi” permite utilizatorului să folosească mai multe module interschimbabile pentru a-şi dota dispozitivul cu o cameră foto mai deşteaptă, un modul de procesare audio mai performant sau o baterie de capacitate mai mare. În pofida inovaţiilor radicale, G5 nu a avut succesul comercial scontat.

De aceea LG G6 reprezintă deopotrivă o revenire la un design mai clasic de smartphone şi o dezamăgire pentru fanii modelului de anul trecut, care sperau că modulele vor putea fi folosite în continuare pe noi iteraţii ale telefonului modular din 2016.

Cu toate acestea, LG a integrat în G6 un subsistem audio foarte performant, preluat de la modelul V20, şi un ansamblu de două camere digitale. Ecranul va fi ceva mai lung, cu raport de aspect 18:9 în loc de clasicul 16:9. Se spune şi că noua navă amiral a LG va fi primul telefon echipat cu Google Assistant care nu este produs de compania americană.

HTC

Compania taiwaneză face parte din clubul marilor absenţi de la MWC anul acesta, după ce a ales să prezinte smartphone-urile de top pe care mizează în 2017, U Play şi U Ultra, la CES Las Vegas la începutul anului.

Sony

Brandul japonez va prezenta la MWC o gamă largă de smartphone-uri Xperia, în frunte cu un vârf de gamă echipat în premieră cu ecran cu rezoluţie 4K. Ca de obicei, camera foto este un punct forte la telefoanele companiei japoneze, care vor fi dotate anul acesta cu senzori de 23 megapixeli.

ZTE

După ce şi-a făcut un nume ca brand low-cost destinat în principal pieţelor asiatice, ZTE s-a avântat anul trecut spre segmentul premium al pieţei, vizând în principal pieţele din Asia şi America de Nord.

Compania chineză va prezenta, la Barcelona, primul smartphone capabil de conexiune wireless gigabit (1 Gbps), ceea ce ar aduce în buzunarul utilizatorului tehnologii emergente intensive tehnic, precum VR, streaming video 4K sau servicii cloud în timp real.

Lenovo şi Motorola

Lenovo a reuşit să păstreze tăcerea în ceea ce priveşte planurile pentru anul acesta. Se ştie doar că ar pregăti, pentru MWC, un portabil convertibil din seria Yoga, dotat cu Windows 10, şi cel puţin o tabletă nouă cu Android.

Motorola, divizie a grupului chinez, ar urma să lanseze la Barcelona a cincea generaţie a familiei de smartphone-uri Moto G, care şi-au făcut un nume ca telefoane decente, de calitate, cu finisaje premium la preţuri prietenoase.

Nokia

HMD Global, compania finlandeză care a preluat brandul Nokia, ar urma să vină la MWC cu patru smartphone-uri care vor acoperi mai multe segmente de preţ relevante, în încercarea de a imita la nivel global succesul răsunător avut anul trecut în China cu Nokia 6, un telefon Android cu specificaţii performante şi preţ mediu care a reuşit să epuizeze stocul iniţial în mai puţin de un minut de la lansare.

Cele mai interesante lansări Nokia de la Barcelona sunt două dispozitive foarte diferite: Nokia 8, un smartphone super-premium cu Android, cameră de 24 de megapixeli şi procesor de ultimă generaţie. La capătul celălalt al pieţei, compania finlandeză va veni cu o relansare a modelului clasic 3310, unul dintre cele mai bine vândute telefoane mobile din istorie. Despre acesta din urmă nu se ştiu prea multe, doar că ar urma să aibă un preţ foarte atractiv.

Sursa: Engadget.com

Te-ar mai putea interesa și
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
În urma recentelor îmbunătăţiri ale ratingului Greciei de către agenţiile de evaluare financiară şi a realizării stabilităţii financiare, autorităţile de la Atena vor să acceseze anul......
Guvernul va împrumuta primăriile pentru a acoperi cheltuielile neeligibile din proiectele cu bani europeni
Guvernul va împrumuta primăriile pentru a acoperi cheltuielile neeligibile din proiectele cu bani europeni
Guvernul va susţine autorităţile locale cu împrumuturi pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile din proiectele cu ...
Grupul Mol crede că Europa nu poate renunța complet la țițeiul rusesc
Grupul Mol crede că Europa nu poate renunța complet la țițeiul rusesc
Grupul energetic Mol Nyrt consideră că ambiţia Europei de a renunţa complet la ţiţeiul rusesc în următorii ani este ...
Ce spun Ciolacu şi Tîlvar despre achiziţia de avioane F-35
Ce spun Ciolacu şi Tîlvar despre achiziţia de avioane F-35
Semnarea acordului cu SUA pentru achiziţia avioanelor F-35 reprezintă "încă un pas hotărât înainte" pentru România ...