Însă, a adăugat el, Rusia foloseşte acum o mulţime de echipament vechi pentru că nu are alte căi de completare a proviziilor şi din acest motiv forţele ruse au înregistrat doar progrese minore în jurul oraşului Bahmut, una dintre principalele zone de luptă în estul Ucrainei.
„Pe frontul de est, situaţia este foarte tensionată, inamicul atacă unităţile noastre în fiecare zi”, a spus generalul Oleksander Sîrskîi la televiziunea naţională ucraineană.
Întrebat cu privire la mobilizarea ordonată de Moscova în septembrie, generalul ucrainean a spus: „Un asemenea număr de persoane creşte ameninţarea pentru noi şi acestea nu sunt simple vorbe – sunt noi brigăzi, noi batalioane care au fost antrenate, aceasta este o reaprovizionare pe care armata (rusă) o aştepta pentru că era epuizată”.
„Cei care vin acum (să lupte în Ucraina) au un nivel mai bun de pregătire decât cei care fuseseră trimişi înainte pe front”, a subliniat generalul ucrainean.
În medie, Moscova cheltuieşte aproximativ 200 de dolari pe zi pentru un soldat. În octombrie, Rusia a crescut brusc numărul trupelor sale datorită aşa-zisei mobilizări „parţiale”. Astfel, cei 300.000 de mobilizaţi vor costa bugetul rus încă 1,8 miliarde de dolari pe lună. În plus, autorităţile ruse vor trebui să majoreze cheltuielile pentru aprovizionare şi muniţii.
Costul total al salariilor militarilor implicaţi în ostilităţile din Ucraina este de aproximativ 2,7 miliarde de dolari după mobilizare.