Mocăniţa din Maramureş este marea atracţie de la Google Culture Institute în Paris – GALERIE FOTO
Unul dintre reprezentanţii Căii Feroviare Forestiere(CFF), în administraţia căreia se află trenul cu aburi Mocăniţa din Vişeul de Sus, a fost invitat la sfârşitul lunii aprilie, în Paris, la sediul Google Culture Institute, alături de principalul coordonator al Muzeului Bruckenthal din Sibiu, pentru a cunoaşte modalităţile de promovare în mediul virtual.
„Gazdele prestigioasei instituţii ne-au oferit ocazia de-a vizualiza şi testa diverse metode de lucru în laboratoarele Google, cât şi uneltele pe care le oferă în continuarea procesului de valorificare, prin modalităţi tehnologice de ultimă generaţie, de exemplu: scanări 3D, camere foto de ultimă generaţie la rezoluţie Gigapixel şi HD, realizarea de hărţi vizuale Street View” ,a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, reprezentantul CFF, Daniel Andreica.
El a mai subliniat că trenul cu aburi Mocăniţa de pe Valea Vaserului era deja cunoscut specialiştilor de la Google Culture Institute, aceştia având în portofoliu o galerie vizuală realizată anul trecut ( 2014).
„În prezent suntem în lucru la 3 galerii virtuale pentru platforma Android, deocamdată disponibilă doar pe acest sistem de operare, însă cu timpul va fi disponibil şi pe altele. Doresc să menţionez faptul că rolul pe care îl are Mocăniţa de pe Valea Vaserului în cadrul proiectului Google Culture Institute este acela că, spre deosebire de muzee şi galerii de artă, trenul cu abur este un muzeu viu, plin de tradiţie şi valori culturale pentru care chiar merită să iei parte la o călătorie în timp”, a spus Daniel Andreica.
Întâlnirea de la Paris a fost coordonată de Amit Sood, directorul Principal al Google Culture Institute şi Laurent Gaveau, directorul Laboratorului Cultural.
Trenul cu aburi Mocăniţă este solicitat anual de peste 55.000 de turişti români şi străini dornici să călătorească într-un peisaj pitoresc pe Valea Vaserului din Maramureş.