Modificări la ING Bank de la 1 mai: fără euro, cu limită maximă de sumă deţinută în conturi, şi bonus de dobândă pe doar 4 luni

ING Bank modifică structural condiţiile de constituire a depozitelor. Printre principalele modificări se situează câteva bonusuri de dobândă la depozite, valabile doar 4 luni, interdicţia de constituire a depozitelor în euro şi plafonarea unei sume maxime pe care clientul ING Bank o poate depune în conturile acestei bănci: 5 milioane de lei, adică undeva la un milion de euro.
Gabriela Ţinteanu - mar, 26 apr. 2022, 22:19
Modificări la ING Bank de la 1 mai: fără euro, cu limită maximă de sumă deţinută în conturi, şi bonus de dobândă pe doar 4 luni

„Oricare ar fi conturile tale de economii, toate se vor bucura de o creştere de dobândă: de la 0,4% la 0,75% pentru Contul de Economii, începând cu 1 mai, de la 0,4% la 0,75% pentru Contul de Economii pentru copii, începând cu 1 mai, 3% pe an dobândă specială la Depozitul Bonus, pentru primele 4 luni, dacă ţi-l deschizi până la data de 31.05.2022. Acesta poate fi deschis direct din contul ING Economii”, conform informărilor băncii către clienţii săi.

Mai exact, Depozitul Bonus revine în aplicația de internet și mobile banking ING Home’Bank cu o ofertă de 3% pentru primele 4 luni la depozitele deschise în perioada aprilie – mai. Banii pot fi scoși și înainte de scadență fără a pierde dobânda acumulată între timp. După cele 4 luni, banii se întorc în contul ING economii, iar dobânda revine la nivelul de dobândă aferent contului ING Economii din acel moment.

Accesarea lui este foarte simplă pentru clienții ING. Produsul este disponibil în ING Home’Bank, secțiunea Produse / Economii și Investiții, iar transferul se face simplu printr-o tranzacție între conturile clientului. Deși este un depozit la termen, produsul este unul extrem de flexibil: clienții pot lichida depozitul chiar înainte de scadență, fără să piardă dobânda acumulată.

Schimbări la ING de la 1 mai: nu se mai pot constitui depozite în euro, iar suma maximă pe care un client o poate deţine în conturile sale în lei şi valută este de 5 milioane de lei

Clienţii ING Bank sunt puşi în faţa unor noi restricţii şi scumpiri în acest an. De la 30 aprilie nu se mai pot constitui depozite în euro, clienţii au voie la un singur cont curent în lei şi în fiecare altă valută disponibilă, iar suma tuturor disponibilităţilor băneşti nu trebuie să depăşească 5 milioane de lei. De asemenea, ING Bank îşi rezervă dreptul de a solicita clientului să îşi transfere sume de bani din conturile deţinute de client la bancă sau chiar să înceteze relaţia cu el. Despre acest lucru Economica.net a scris aici:

https://www.economica.net/de-la-1-mai-la-ing-nu-se-mai-pot-constitui-depozite-in-euro-iar-suma-maxima-pe-care-un-client-o-poate-detine-in-conturile-sale-in-lei-si-valuta-este-de-5-milioane-de-lei_559987.html

Într-o informare transmisă clienţilor săi, ING Bank  anunţă că dobânda pentru toate depozitele în euro devine 0% pe an de la 1 februarie, iar începând cu data de 30 aprilie 2022 nu se mai pot constitui depozite în euro.

Restricţiile impuse de banca olandeză pentru depozitele şi chiar conturile curente în euro merg mai departe, până la limitarea sumei maxime pe care un client o poate deţine în conturi curente, de economii sau depozite în euro, la valoarea de 100.000 de euro per client. Ce depăşeşete această sumă va fi comisionat suplimentar: cu 0,017% pe lună aplicat soldului cumulat ce depăşeşte limita de 100.000 de euro. Comisionarea se va face în data de 5 ale fiecărei luni. Comisionul de administrare pentru conturile în euro care nu depăşesc 100.000 de euro creşte de la 1 mai 2022 de la 2 euro pe lună la 3 euro pe lună.

De exemplu, dacă la 31.05.2022, soldul cumulat al conturilor în euro este de 120.000 de euro, pe 5.06.2022, clientul va plăti un comision de 3,4 euro, adică 20.000 de euro înmulţit cu un comision de 0,017%. Pentru restul de 100.000 de euro va plăti comisionul normal de 3 euro pe lună. În plus, tot de la 1 mai, clienţii vor fi obligaţi să deţină doar câte un singur cont curent în lei, unul singur în euro sau câte unul în orice alte valute disponibile.

În plus, disponibilităţile maxime pe care un client le poate avea în conturi curente, de economii sau depozite, în lei şi în alte valute, nu au voie să depăşească 5.000.000 de lei. Dacă depăşeşti această sumă, banca îşi rezervă dreptul să îşi solicite să transferi surplusul la alte bănci sau chiar să întrerupă relaţiile cu un astfel de client.

„De asemenea, Banca își rezervă dreptul de a-ți solicita să retragi/transferi sumele care depășesc aceste limite și/sau de a înceta relația de afaceri, sau, după caz, relația cu privire la conturile curente în EURO, conform condițiilor contractuale”, conform informării trimise de ING Bank.

Banca enumără şi o serie de aspecte pozitive pe care deţinătorul de HomeBank le poate folosi pentru a suplini lipsa unor conturi sau depozite în valută. „Îți reamintim că nu ai neapărată nevoie de un cont de euro deoarece poți face plăți în euro direct cu un card atașat unui cont în lei și se va aplica același curs de schimb valutar ca pentru o tranzacție de schimb valutar efectuată prin Home’Bank”, arată nota informativă.

În plus, începând cu luna iunie 2022, se pot face din Home’Bank transferuri în valută direct din contul de lei.  Astfel, poți să folosești doar contul în lei, iar dacă te hotărăști să renunți la contul în valută, atunci îl poți închide ușor, direct din Home’Bank. Oricând un client poate solicita emiterea unui card instant contra sumei de 20 de lei per card.

Te-ar mai putea interesa și
Hyundai pregăteşte investiţii record de 16,7 miliarde de dolari, în Coreea de Sud, în 2025
Hyundai pregăteşte investiţii record de 16,7 miliarde de dolari, în Coreea de Sud, în 2025
Hyundai Motor Group a anunţat joi că în acest an intenţionează să îşi majoreze cu 19% investiţiile locale, până la un nivel record de 24.300 miliarde woni (16,65 miliarde dolari), pentru......
Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,4% în noiembrie. Creştere de 3,3% faţă de luna precedentă
Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,4% în noiembrie. Creştere de 3,3% faţă de luna precedentă
Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 0,4% în luna noiembrie 2024, ...
DAMAC își extinde operațiunile cu centre de date în SUA. Parteneriat strategic cu PPC Group, în Grecia
DAMAC își extinde operațiunile cu centre de date în SUA. Parteneriat strategic cu PPC Group, în Grecia
DAMAC își extinde operațiunile cu centre de date în SUA. În Europa, compania a anunțat recent și un parteneriat strategic ...
AccuWeather estimează daune de peste 50 de miliarde de dolari cauzate de incendiul din California
AccuWeather estimează daune de peste 50 de miliarde de dolari cauzate de incendiul din California
Aplicația de meteorologie AccuWeather a anunțat miercuri că a estimat daunele și pierderile economice cauzate de incendiul ...