„Alimentarea autovehiculelor la staţia de încărcare electrică se face prin curent alternativ şi curent continuu de 50 kW, staţia fiind astfel compatibilă cu orice tip de autovehicule vândut în Europa şi Asia, electric sau hybrid”, spun oficialii MOL România.
În cadrul staţiei pot fi alimentate simultan 2 maşini, în funcţie de model, bateria unui autovehicul electric putând fi încărcată la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute.
„Prima staţie de încărcare pentru maşini electrice pe care am deschis-o în Bucureşti este o iniţiativă care face parte din strategia pe termen lung a companiei, de a deveni un furnizor complet de soluţii de mobilitate. Răspunzând la dinamica pieţei şi a schimbărilor comportamentului consumatorilor, MOL îşi va transforma operaţiunile de retail într-o platformă de servicii pentru consumatori pentru a răspunde nevoilor diverse ale acestora”, a declarat Camelia Ene, director general MOL România.
Deschiderea primei staţii MOL de încărcare pentru maşini electrice face parte din strategia pe termen lung „Grupul MOL 2030”, care vizează, printre altele, transformarea operaţiunilor „tradiţionale” ale companiei de vânzare de carburanţi în principalul furnizor de soluţii de mobilitate.
O altă componentă a acestei strategii este parteneriatul MOL în cadrul consorţiului NEXT-E, care vizează construirea unei reţele de încărcare pentru autovehicule electrice în şase ţări din Europa Centrală şi de Est.
Prin proiectul NEXT-E vor fi instalate 222 staţii standard de încărcare rapidă (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultra-rapide (150-350 kW), creând astfel o infrastructură esenţială pentru încărcarea vehiculelor electrice în Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România. Următoarele staţii de încărcare electrice din reţeaua MOL România vor fi cele deschise în cadrul proiectului NEXT-E, 14 staţii de încărcare electrică urmând a fi deschise de către MOL până la finalul anului 2018.
În paralel, MOL România a continuat extinderea reţelei de benzinării, ajungând la 213 staţii de alimentare, în 96 dintre acestea fiind deja implementat conceptul Fresh Corner. Staţiile de alimentare cel mai recent deschise sunt localizate în judeţele Bihor, Constanţa şi Sibiu şi deservesc atât traficul de tranzit naţional, dar şi traficul local.
„Am investit peste 3,5 milioane de euro în cele trei noi benzinării inaugurate recent, acestea fiind localizate în zone urbane şi pe artere importante de trafic din ţară. În 2017 au fost deschise în total opt noi benzinării, şi în prezent conceptul Fresh Corner este implementat în 96 de staţii”, a adăugat Camelia Ene.
Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care 213 în România.
MOL a ajuns al treilea jucător pe piaţa distribuţiei de carburanţi în România, după OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, şi Rompetrol, afacere controlată de compania kazahă de stat KazMunayGas