Perimetrul are o suprafaţă de aproape 4.900 kilometri pătraţi şi este situat la graniţa cu Arabia Saudită, iar lucrările de explorare vor dura şase ani, se arată într-un comunicat al MOL.
Rezervele de ţiţei estimate ale blocului menţionat sunt de 200 de milioane de barili.
MOL a început activităţile de explorare în Oman în 2006, investind până în prezent 60 milioane de dolari într-un alt perimetru.
„Scopul nostru este să construim un portofoliu semnificativ de explorare şi producţie, conform strategiei grupului MOL de creştere organică. Pentru a atinge acest scop, suntem în continuă căutare de oportunităţi de investiţii”, a declarat în comunicat Sandor Fasimon, vicepreşedintele executiv al MOL şi responsabil al diviziei de explorare şi producţie a grupului ungar.
Grupul MOL deţine în România 130 de benzinării. În primul semestru al anului în curs MOL a vândut în România 220.000 tone de carburanţi, în urcare cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut.
Acţionarii grupului MOL sunt statul ungar (24,6%), investitori străini, în principal instituţionali (25,6%), firma Oman Oil Limited, înregistrată la Budapesta (7%), CEZ MH, filială a grupului ceh CEZ (7,3%), Magnolia Finance Limited (5,7%), ING Bank (5%), Crescent Petroleum şi Dana Gas (3% fiecare), UniCredit Bank (3,4%), OTP Bank (5,4%).
Restul acţiunilor, reprezentând 4,9% din companie, sunt deţinute de investitori privaţi şi instituţionali din Ungaria.
Statul Oman asigură aproximativ 1% din consumul global de petrol, livrând zilnic peste 800.000 de barili.