Obiectivului grupului MOL este de a-şi majora la 20% cota de piaţă la vânzarea de combustibili în România, până în 2017, depăşind grupul rus Lukoil, a explicat oficialul MOL.
‘Ambiţia noastră este să ajungem în topul primilor trei jucători pe toate pieţele unde concurăm şi suntem mai aproape de acest obiectiv în România. Ne vom concentra pe extinderea actualei reţele de benzinării şi pe noi achiziţii în România’, a declarat Hoglund. Acesta a adăugat că MOL va începe testarea a aproximativ 30 de staţii pilot în Europa Centrală şi de EST (CEE), inclusiv în România şi Ungaria, unde vor fi vândute şi produse de patiserie şi cafea.
Anul acesta acţiunile MOL au urcat la bursă cu 5,2%, evaluând compania la 4,7 miliarde de dolari, scrie Agerpres.
Şi Alexander Dodds, vicepreşedintele MOL pentru explorare şi producţie, a anunţat săptămâna trecută că firma a alocat pentru achiziţii aproximativ patru miliarde de euro, iar posibilele ţinte sunt în Marea Nordului, Rusia şi Pakistan.
MOL, care are rafinării în Europa Centrală şi operaţiuni de explorare şi producţie în Ungaria, Croaţia, Rusia, Kurdistan, Pakistan şi în alte regiuni, a achiziţionat în 2013 participaţii în zăcăminte offshore din Marea Nordului.
Până în 2018, compania vrea să-şi majoreze producţia la 170.000 – 180.000 barili pe zi, de la 104.000 barili pe zi în prezent, a explicat Alexander Dodds. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, MOL a alocat în 2015 aproape un miliard de dolari pentru cheltuieli de capital pe segmentul de explorare şi producţie.
Grupul MOL operează o reţea de peste 1.700 de benzinării în regiunea Europei Centrale şi de Est. În România, MOL deţine locul al patrulea pe piaţa distribuţiei de carburanţi, după Petrom, Rompetrol şi Lukoil.